2007-09-19

Muslimsk rektor fördömer extremister


Rektor Bejzat Becirov för den muslimska friskolan Ögårdsskolan i Malmö fördömer de som framför hot mot konstnären Lars Vilks. Rektorn menar att sådana personer är extremister. Så här säger han till Kvällsposten:

"– Att döda och hota och självmordsbomba har ingenting med islam att göra. Allra helst inte under våra heliga högtid Ramadan.– Människor som sysslar med sådant här är avskyvärda extremister bara, säger han."

Länk till hela intervjun i Kvällsposten:


Just en sådan extremist som rektorn fördömer gömmer sig tydligen i en vanlig familjekvinna som idag onsdag 19/9 fick sitt straff. TT-artikeln citeras i Dagens Nyheter:

"En kvinna från Västsverige har fått ett strafföreläggande på 100 dagsböter för att ha hotat konstnären Lars Vilks.

Hotet framfördes i ett mejl med anledning av konstnärens omstridda teckningar av Muhammed som rondellhund. Kvinnan är troende muslim och har erkänt att det var hon som skickade mejlen. Hoten ska ha gått ut på att kvinnan uppmanat andra att begå någon slags gärning mot Vilks."

Källa:
Vad är det då för hot som den västsvenska extremisten och familjekvinnan uttalat mot Vilks? Läs här hur de uttalades i september 2007 på ett forum. De återfinns som bevismaterial hos Skånepolisen. Länkarna är framtagna av en annan bloggare och utlagda på tre länkar.

Inga kommentarer: