2007-09-25

Muslimsk rektor i samarbete med socialdemokraternaI lördags 22/9 höll socialdemokraterna en integrationsdebatt i Simrishamn. Panelen bestod bland annat av S-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul, Skurups tidigare s-kommunalråd Torbjörn Thorsson samt Simrishamns flyktingsamordnare Anna Hellborg. Med sig i panelen hade de bjudit in Ögårdsskolans rektor Bejzat Becirov. Becirov är även VD för Islamic Center i Malmö, som består av moské, stiftelse och en muslimsk friskola. Länk till artikeln i Ystads Allehanda:
Det är inte första gången som socialdemokratena samarbetar med Becirov. Det har skett i flera år. Rektor Becirov passade under integrationsdebatten på att berätta om Ögårdsskolan som tillhör Islamic Center. Sedan skriver Ystads Alehanda så här om Becirov:

"Han beskrev vidare hur hans samfund i dag tar aktiv del i flyktingmottagandet och i integrationen av de nya svenskarna."


Det finns många nyanlända flyktingar i Malmö som besöker moskén vid Islamic Center och lär känna andra. Men hur är det med integrationen i Ögårdsskolan vid Islamic Center? Eftersom enbart muslimska elever går på skolan, så missar barnen möjligheten att integreras med andra trosinriktningar. Det blir per definition en segregation. Är det sådan segregation i en muslimsk friskola som socialdemokraterna vill ska stå som modell för integration?


För drygt ett år sedan bjöd Becirov in Mona Sahlin som huvudtalare till ett evenemang vid Islamic Center. Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin intervjuas i Ekots lördagsintervju 15/9. Sahlin avslöjar där att socialdemokraterna kan tänka sig att ta ett utskottsinitiativ för att få med borgerliga partier på ett snabbstopp för friskolor som inte håller måttet, genom ny lag. Sahlin går till hårt angrepp på de kristna Plymouthbrödernas skola, men vill gärna se att andra religiösa friskolor finns kvar. Hör intevjun här:Inga kommentarer: