2007-09-26

Skolpolitiker läser bloggen Muslimska friskolan


Socialdemokraten och folkbildaren Richard Bremer sitter i kommunfullmäktige och Barn- och ungdomsnämnen i Linköping. Han är alltså skolpolitiker med egen förtoendemannasida på Linköpings kommuns hemsida:Richard Bremer är den enda politiker i Linköping som intresserat sig för och kommenterat att den här bloggen avslöjat turerna och mörkningen runt den muslimska Dar Al Uloumskolan i hans hemstad. Andra tjänstemän och politiker i Linköping har trots information om hur det gått till som de läst på den här bloggen eller fått berättat för sig, valt att tiga ihjäl saken. Alla utom Richard Bremer i Linköpings Barn- och ungdomsnämnd är alltså totalt ointresserade av en linköpingsskola!!!


Så här skriver Richard Bremer 12 september 2007:

"Noterar bloggen nedan. Vet ej varför jag specifikt fått länken, däremot vill jag framhålla att socialdemokraterna är motståndare till konfessionella friskolor, alltså ett betydligt vidare begrepp än att vara emot specifikt muslimska friskolor. Som lokal skolpolitiker kan jag påverka kommunens yttrande till Skolverket inför beslut om tillstånd eller ej. Skolverket agerar idag på uppdrag av den sittande Alliansregeringen, men givetvis som en professionell myndighet."


19 september 2007 skriver Richard Bremer så här:

"Jag har skummat igenom innehållet på de bloggsidor du länkat till. Problemet är bara att jag inte vet vad du förväntar dig av mig somm förtroendevald. Ska jag följa fråga för att orientera mig? Förväntas jag agera på något sätt? Har du själv någon vilja och inriktning i frågan om konfessionella skolor? Det vore bra att få någon hint som ger åtminstone ett löst svar på någon av frågorna. Intill dess får jag vackert svara, tack för informationen.
Mvh
Richard Bremer (s)
Ledamot KF och BoU"


Nu kanske någon tror att Östgötakorrespndenten (Corren) struntar i att deras mörkning av både muslimsk och kommunala skolor avslöjas på den här bloggen. Men alls icke.

Sitemeter fångade idag upp denna besökare till bloggen:
IP Address 193.234.168.# (AB Ostgota Correspondenten)

Den bloggpost som lästes av personen på Östgötakorrespondenten handlade om hur tidningen vägrat avslöja vilken skola deras artikel gällde:Informationsdirektör Lars Holberg på Linköpings Universitet säger att både han och forskaren Åsa Aretun som skrev avhandlingen om Dar Al Uloumskolan läst den här bloggen. Likaså säger flera journalister i Linköping på Corren och Linköpings Tidning. Fortfarande läses bloggen av Linköpings Universitet. På eftermiddagen 27/9 fångade Sitemeter fyra olika IP-adresser därifrån:
1. IP Address 130.236.87.# (Linkoping University) Sökordet var Åsa Aretun via Google:
2. IP Address 130.236.20.# (Linkoping University)
Ingångslänken som lästes var:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2007/09/linkpings-universitet-bekrftar.html


3. IP Address 130.236.89.# (Linkoping University) Sökordet var Åsa Aretun via Google:
http://www.google.se/search?hl=sv&q=%C3%85sa%20Aretun&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta=
Ingångslänken som lästes var:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2007/09/miljpartisten-sa-aretun-frsker-i-sin.html


4. IP Address 130.236.19.# (Linkoping University) Sökordet var Åsa aretun via Google:
Ingångslänken som lästes var:
Även den nyaste bloggposten om skolpolitiker i Linköping och Åsa Aretun som skrevs i går kväll lästes:
Ovanstående fyra olika ip-adresser vid fyra olika tidpunkter visar att någon eller några sitter vid Linköpings Universitet och söker regelbundet via Google vad som står om Åsa Aretun. Sedan går de in och läser den här bloggens olika poster som handlar om linköpingsforskaren Åsa Aretun. Den här bloggens favoritforskare är Åsa Aretun. Det kommer sig av att den senaste forskningen om muslimsk friskola gjorts av henne. Om det är Åsa Aretun själv eller andra på Linköpings Universitet som smygläser den här bloggen för att veta hur hennes forskning omskrivs kan man inte veta. Men ni är hjärtligt välkomna vem ni än är!
Det hela bevisar att många i Linköping känner till och av sig själva söker sig till den här bloggen för att få information och avslöjanden om muslimsk och andra friskolor i Linköping. Så svaret till Richard Bremer blir att alla dina kolleger och tjänstemän är informerade och vetenskapsmän och journalister är intresserade av vad som händer. Ni är många. Men Richard Bremer är ensam om att vilja göra något. De andra vågar inte ens diskutera frågorna, utan nöjer sig med att smygläsa här. Om de alla läser denna blogg så måste det bero på att de har någon nytta av det. Om de har nytta av det, men sedan inte åtgärdar något, så sköter de inte sitt arbete. Därför utnämner nu den här bloggen Linköping till Sveriges fegaste stad.
En partiledare som blivit skolpolitiker är socialdemokraternas Mona Sahlin. Idag fyllde hon Malmö latinskolas aula. Hon ställde sig i stort sett positiv till religiösa friskolor att verka även i framtiden. Socialdemokraterna är kanske inte så beroende av kristna friskolor, för deras röster går till kristdemokraterna och andra borgerliga partier. Men föräldrarna till barn i muslimska friskolor röstar oftast på socialdemokraterna. Därför vinner Mona Sahlin på att vilja ha kvar muslimska friskolor. I Malmö finns tre muslimska friskolor. Alla tre hämtar många elever från Rosengård som är Sveriges starkaste fäste för socialdemokraterna. Över 82 % i en stadsdels valkrets i Rosengård röstade på (s) i valet 2006.
Och vad tycker lärarna på Malmö latinskola egentligen? Det råder kepsförbud på skolan för ordningens skull. Det är meningen att eleverna inte ska dra ner skärmen på kepsen för att slippa höra eller se sin lärare. Därför anser en del lärare att samma borde gälla den muslimska slöjan hijab. Vissa lärare uttrycker att slöjan hindrar elever för att höra vad läraren säger på lektionstid. Men detta når inte ut till nyhetsrapporteringen....

Inga kommentarer: