2007-09-25

Varning för moské ?




Vägverket har sedan i somras infört en rad nya vägskyltar. Den nya på bilden betyder varning för farthinder. Islamic Center i Malmö består av en moské och den muslimska friskolan Ögårdsskolan. De ligger vid Jägersrovägen 90 i Malmö. De flesta barnen åker skolbuss dit, men en del skjutsas dit av sina föräldrar i bil. För att komma till skolan kör man in via Västra Skrävlinge kyrkoväg.



Vad händer om gatukontoret eller skolan bestämmer sig för att sätta upp farthinder på Västra Skrävlinge kyrkoväg för att göra det säkrare för skolbarnen? Kommer muslimska föräldrar och andra besökare då att möta skylten Varning för farthinder? I varningstriangeln finns en figur som precis liknar siluetten till moskén. Eller kommer några föräldrar att vända om med sina barn för att de tolkar skylten som varning för moské?



Hos Vägverket medger man att skylten liknar en moské i en varningstriangel. Men Vägverket säger att skyltens utformning varit ute på remiss och godkänts i alla instanser. Så de hoppas inte på några feltolkningar. Bara att hoppas då att Vägverket eller gatukontor i svenska städer inte kommer att sätta upp några farthinder utanför moskéer. För då måste ju varningsskylten upp bredvid farthindret. Och byggda moskéer har alltid en kupolform som på bilden. Vägverket kanske med tiden blir farligare med sin nya skylt än Vilks rondellhund.......



Inga kommentarer: