2008-10-24

Mångkulturell skola till alla lärareI kvällens Debatt i SVT 23 /10 2008 sades muslimtäta Kroksbäcksskolan i Malmö vara den sämsta skolan i Sverige. De två eleverna som representerade skolan försökte förklara att föräldrarna inte kunde tillräckligt med svenska för att hjälpa skolans elever med läxorna. Men de två eleverna från Kroksbäcksskolan kunde knappt tala svenska bra nog själva för att förklara saken. En muslimsk kille förklarade att hans invandrartäta skola i Göteborg inte var ett dugg sämre än Sveriges bästa skola som mest har elever med svensk bakgrund från välbärgade hem och skyhöga betyg. Är det någon som såg programmet som trodde på vad han sa? Är den muslimske killen så otroligt obegåvad att han tror att det är så?
I slutet av programmet uttalade sig en muslimsk skoltjej i slöja om hur problemen i den svenska skolan skall lösas. Hon sa då att Sveriges lärare måste anpassa sig till att undervisa i en mångkulturell skola.


Hon var antagligen klokast av alla i programmet. Samtidigt utmålade hon en nutid och en framtid som ingen lärarhögskola lär ut om. Varför finns det inga kurser på lärarhögskolorna som berättar för lärarna, att den mångkulturella skolan är här nu för att stanna, överallt i Sverige?


Grattis alla Sveriges lärare! Det är den mångkulturella skolan som gäller, och ingen har lärt Sveriges lärare hur de ska lösa problemen i den eller hur de ska undervisa i den.


Länk till programmet i SVT om skolor som segregerar torsdag 23 oktober 2008:


Inga kommentarer: