2008-10-15

Cherin Awad erkänner sitt stöd för steningI dagens Kvällsposten på sidan 10 erkänner Cherin Awad att hon i tv-programmet Existens stödde stening till döds för otrohet:"Efter inslaget följer en debatt, där programledaren frågar Cherin Awad om det är rätt att stena en otrogen kvinna.

Hon svarar att det är "i princip omöjligt" att bli stenad, eftersom det krävs så mycket bevis för att ett sådant straff ska dömas ut. Ett sådant bevis kan vara att kvinnan erkänner, eller att det finns fyra vittnen till otroheten.


Kände sig pressad

Men hon svarar inte på frågan om straffet är rätt eller fel.

- Straffen är så hårda för att gud visar oss människor att det är jätteavskyvärt att bete sig på det sättet, säger Cherin Awad.

Programledaren ställer då en följdfråga:

- Men om kriterierna uppfylls, om man har fyra vittnen, om en kvinna eller man erkänner att man begått det här brottet om otrohet, då är det (stening) det korrekta straffet, enligt dig?

- Ja, svarar Cherin Awad utan att tveka.
I SVT:s egen tablåtext till det aktuella avsnittet av ”Existens”, som SVT nyligen tagit bort från sin hemsida, beskrivs hennes ståndpunkt:
”Enligt henne är beviskraven så höga, att straffen i praktiken aldrig kan utdömas. Men om hon måste välja, så går Guds lag alltid före människornas lag. Och straffet för otrohet är döden.""


Källa, Kvällspostens papperstidning sidan 10 onsdag 15 oktober 2008
Rubriken i papperstidningen är:
SVT-profil stod bakom stening av kvinnor - nu ändrar hon sig


Expressens papperstidning har inte med artikeln, men i eftermiddags klockan 13.26 och 13.27 la redaktionen ut artikeln på sin och Kvällspostens hemsida, så att den kan läsas i sin helhet:

http://vasteras.expressen.se/Nyheter/1.1334670/tar-tillbaka-asikt-om-dodsstraff

http://www.kvp.se/Nyheter/1.13346703 november blir Cherin Awad programledare för Sveriges Televisions nya samhällsprogram i åtta delar. Det heter Halal-tv.Tidigare bloggposter om skandalen med Cherin Awad:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/search?q=Cherin+AwadDenna bloggpost har i eftermiddags 15/10 lästs av Rikspolisstyrelsen:


Domain Name: police.se ? (Sweden)
IP Address: 147.186.254.# (Rikspolisstyrelsen)
ISP: Rikspolisstyrelsen
Time of Visit: Oct 15 2008 2:37:07 pm
Last Page View: Oct 15 2008 2:39:05 pm
Visit Length: 1 minute 58 seconds
Page Views: 4

Referring URL
http://images.google.se/imgres?imgurl=http://mypetjawa.mu.nu/archives/Dar_al_Islam_cartoon-thumb.jpg&imgrefurl=http://muslimskafriskolan.blogspot.com/&h=253&w=350&sz=22&hl=sv&start=3&um=1&usg=___aQ44NXSY2I8PSr2C0_VX0OGv5c=&tbnid=KPoRNstK3ZIuFM:&tbnh=87&tb

Visit Entry Page:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/

Visit Exit Page:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/

Inga kommentarer: