2008-10-17

Nyheter24 om Cherin AwadIkväll omnämndes Nyheter24 i SVTs Debatt med Janne Josefsson, som den första nyhetssajten i Sverige som skyddar barn mot pedofiler genom att namnge dessa.


Nyheter24 är också den första nyhetssajten som publicerar en artikel efter Kvällsposten och Expressen om den muslimska programledaren Cherin Awad och hennes stöd för stening:"SVT-profilen ville stena kvinnor

Cherin Awad tyckte det var okej att stena kvinnor.

Utvalda länkar:
> Läs mer om Halal-tv på Dagens juridik

Nyheter24 tipsar:
> Tar tillbaka åsikt om dödsstraff (kvp.se)

Mediamuslimen Cherin Awad har haft en ramadanblogg på Svenska Dagbladet. I november kommer hon dessutom att synas i nya SVT-satsningen "Halal-Tv". På utsidan ser allt normalt ut. En ung kvinna med en lyckad mediakarriär. Men nu avslöjas det att Cherin Awad var för stening av otrogna kvinnor.


År 2003 medverkade Cherin i en debatt i programmet "Existens" på SVT. En ogift kvinna i Nigeria riskerade att bli stenad till döds. Hennes brott? Hon hade fött ett barn utan att vara gift.


Ett brott som Cherin tyckte borde straffas med stening och därmed döden. Programledaren i "Existens" ställde Cherin mot väggen med tuffa frågor.


Om kriterierna uppfylls, om man har fyra vittnen, om en kvinna eller man erkänner att ett otrohetsbrott har begåtts, är då stening det rätta straffet?
– Ja, svarade Cherin.
Hon darrade inte på rösten. Hon tvekade inte på orden. Otrogna kvinnor ska stenas.


Men nu ångrar hon sig.
– Det är ledsamt att jag uttryckte mig på det sättet. Jag är emot dödsstraff, och det var jag även då. Men jag uttryckte mig tyvärr på ett sätt som jag är ledsen för, säger hon till
Expressen."

Källa, Nyheter24 inrikes nyheter onsdag 15 oktober 2008:


Bakgrund i bloggposter om mediamuslimen Cherin Awad och hennes åsikter om stening:

Inga kommentarer: