2008-10-08

Muslimtäta skolor får 24 miljonerDe muslimtäta kommunala skolorna i Malmö får av kommunstyrelsen 24 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar för att bättra på sin låga måluppfyllelse. Högerpartierna gillade inte förslaget och reserverade sig mot beslutet:"Publicerad: 2008-10-02

24 extra miljoner till skolan

Tjugosju grundskolor och fem gymnasieskolor i Malmö får dela på de sammanlagt 24 miljoner kronor som nästa år går till personalförstärkningar i de skolor som har flest elever med låg måluppfyllelse. Det beslutade kommunstyrelsen på onsdagen.

Det handlar om en ren kommunal satsning.

De grundskolor som får del av pengarna är
Apelgårdsskolan, Lindängenskolan, Johannesskolan, Kroksbäcksskolan, Munkhätteskolan, Rosengårdsskolan, Rörsjöskolan, Sofielundsskolan, Stenkulaskolan, Värner Rydénskolan, Eriksfältsskolan, Örtagårdsskolan, Möllevångsskolan, Kirsebergsskolan, Höjaskolan, Sorgenfriskolan, Dammfriskolan, Magistratsskolan, Monbijouskolan, Hermodsdalsskolan, Högaholmsskolan, Holmaskolan, Gullviksskolan, Nydalaskolan, Kryddgårdsskolan, Annebergsskolan och Bulltoftaskolan.

De sex gymnasieskolorna är
Agnesfrid, Heleneholm, Mölledal, Pauli och Rönnen.
M, fp,kd, spi och sd reserverade sig"


Källa, Malmö stads nyhetsarkiv 2 oktober 2008:"- Det är förstås djupt beklagligt att den moderatledda regeringen inte tycker att staten längre ska satsa extra på de skolor som har särskilt stort behov av stöd, säger skolkommunalrådet Agneta Eriksson (s).

Vårt övergripande mål här i Malmö är att resultaten i våra skolor ska bli lika bra som riksgenomsnittet och för oss är det därför viktigt och naturligt att resurserna riktas till de skolor där behoven är störst, säger hon.

- Med de här satsningarna räknar vi med att kunna förbättra måluppfyllelsen i de aktuella skolorna, men det hade självfallet gått att göra betydligt mer om regeringen inte hade backat ur, säger Agneta Eriksson.


Kontaktpersoner
Agneta Eriksson 040 3410 19
Nihad Pasalic, politisk sekreterare 040 3410 13 eller 0707 53 78 28
(Ärende 17)"


Källa, pressmeddelande från Malmö stad 2 oktober 2008:Inga kommentarer: