2008-10-17

Halal-tv är över ossEfter att Sveriges Television trixat och raderat en sökträff senaste veckan om den muslimske programledaren Cherin Awad, lägger man nu till en ny sökträff. Det går sedan igår 16 oktober att hitta programsidan för Halal-tv som startar 3 november 2008. Denna sökträff fanns inte i förrgår före Kvällspostens avslöjande artikel om Cherin Awads tidigare stöd för stening:


http://vasteras.expressen.se/Nyheter/1.1334670/tar-tillbaka-asikt-om-dodsstraff


När först 33 sökträffar på Cherin Awad censureras till 32 av SVT och nu tillbaka till 33 undrar man vad som hänt senaste veckan? Märkligt nog är den nyss tillagda sökträffen så gammal som från 22 augusti 2008. Redan då fanns alltså programsidan för Halal-tv färdig. Men så sent som i förrgår fanns ingen träff alls på Halal-tv. Den kom först igår. Så här ser det ut idag 17 oktober 2008:


"Sortera efter... Relevans Nyast först Äldst först
Din sökning på Cherin Awad gav 33 resultat
1
2 3 4 Nästa >>
De vänder och vrider på invanda tankesätt
22 augusti 2008
hemland likna hennes föräldrars. Tillsammans med Cherin och Dalia gör hon resan från Danderyd till"


Källa, SVTs hemsida med sökning på namnet Cherin Awad:"Din sökning på Halal-tv gav 1 resultat
1
De vänder och vrider på invanda tankesätt
22 augusti 2008
förhållanden som gör dem upprörda och arga - ibland konfunderade och roade. I Halal-tv gör de nedslag i den"


Källa, SVTs hemsida med sökordet Halal-tv:


Halal-tv har sin presentationsbild där Cherin Awad står leende i slöja bredvid Mona Sahlin:Så här ser programsidan ut för det nya samhällsprogrammet Halal-tv:"Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga el Khabiry är tre svenska, muslimska tjejer som tittar på Sverige och svenskheten i Halal-tv. I första programmet möter de bland annat Mona Sahlin
Foto: Marianne Earthy/SVT


De vänder och vrider på invanda tankesätt

Del 1 av 8. I premiärprogrammet ställs frågan om Sverige håller på att bli som Egypten. Khadiga tycker att Sverige förändras, mer och mer börjar hennes hemland likna hennes föräldrars. Tillsammans med Cherin och Dalia gör hon resan från Danderyd till Botkyrka, kommunen där hon vuxit upp. En resa från de rikaste till de fattigaste. I programmet möter de också Carl Hamilton och slutligen Mona Sahlin. Hur kunde det gå så här med sossarnas Sverige?


Seriestart: SVT2 måndag 3 nov 2008 kl 20.30: Halal-tv


Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga el Khabiry är tre trosvissa muslimska tjejer. De är födda i Sverige och ser Sverige som sitt hemland men har definitivt åsikter om hur en del saker och ting fungerar i det här landet. Det finns förhållanden som gör dem upprörda och arga - ibland konfunderade och roade. I Halal-tv gör de nedslag i den svenska verkligheten, med humor och med allvar.


I åtta avsnitt lär tittarna känna Cherin, Dalia och Khadiga - från de engagerade diskussionerna på redaktionen till diskussioner med makthavare och offentliga personer. Vi får följa med och dela deras frustration och ilska men även glädje.


Cherin, Dalia och Khadiga är tre svenska tjejer med en djup och levande muslimsk tro. Det har de gemensamt med en stor grupp svenskar. Men de är inte representanter för några andra än sig själva. I Halal-tv får tittarna möta tre individer som på olika personliga sätt vänder och vrider på ofta invanda tankesätt i Sverige."


Källa, SVTs programinformation för Halal-tv under rubriken samhälle & dokumentär:Länk med innehåll i de två första delarna av Halal-tv:Programmet Halal-tv går ännu inte (17/10 2008) att hitta på SVTs sida för samhälle & dokumentär trots att det redan är utlagt där, och så tidigt som 22 augusti 2008:


Bakgrund i bloggposter om skandalen där Cherin Awad uttalar sig om stening:
I
I
Muslimsk konstnärs blogg 16/10 2008 och hennes muslimska vänner bråkar i kommentarerna om Cherin Awad är lämplig eller olämplig, som arabisk programledare i slöja med sina åsikter om stening:
I

Inga kommentarer: