2008-10-05

Spiritus Mundi på TVFör avlidna svenskars pengar har Spiritus Mundi nu kommit med ett nytt mångfaldsprojekt som sänds i TV:"Kulturföreningen Spiritus Mundi

Botkyrkaprojekt på SVT och Arvsfondsdagen 2008
2008-10-03 11:42

Malmöprojekt visas på SVT


Fredagen den 3 oktober är det premiär för serien Norra till Södra i Ramp i SVT. Serien följer 60 ungdomar i Botkyrka kommun som under våren 2008 medverkade i Spiritus Mundis och Wag the Citys musikprojekt Botkyrka är ni med oss?


I januari i år träffades för första gången 60 högstadieelever från fyra olika skolor och stadsdelar på mötesplatsen och kulturhuset Subtopia i Botkyrka, Stockholm. Fyra månader senare stod de på scen i Kungsträdgården under Clownnäsans dag och framförde de sånger som de skrivit under projektets gång. Vad som hände däremellan? Det kan du följa i tv-serien Norra till Södra i SVT2 kl. 19.30 på fredagar.


Botkyrka är ni med oss? genomfördes av Wag the City i samarbete med Botkyrka kommun och Subtopia. Projektet hade som uttalat mål att föra Botkyrka närmare Botkyrka och att låta ungdomar som sällan eller aldrig möts få skriva, spela in och framföra musik tillsammans.
Följande skolor i Botkyrka deltog i projektet: Kärsbyskolan (Norsborg), Falkbergsskolan (Tullinge), Borgskolan (Hallunda) och Broängsskolan (Tumba).


Wag the City är ett treårigt initiativ som drivs av Spiritus Mundi, med bas i Malmö, med stöd av Arvsfonden.


För mer info besök
www.wagthecity.com
Presskontakt: Petra Kuritzén
Tfn: 040-24 05 05
petra@spiritusmundi.nu
Vad? Norra till Södra, tv-serie om Botkyrka är ni med oss?
När? Fredagen 3 oktober, kl. 19.30
Var? SVT2, Ramp: Göra intryckSPIRITUS MUNDI SPECIALINBJUDNA ATT MEDVERKA PÅ ARVSFONDSDAGEN 2008

Över 100 miljoner kronor till barnkultur


Arvsfondens treåriga satsning på barns och ungas kulturengagemang har resulterat i över 100 miljoner kronor fördelade på 60 kulturprojekt från hela landet. På Arvsfondsdagen 2008 presenteras resultatet av den treåriga satsningen.


Spiritus Mundi presenterar projektet Wag the City på Arvsfondsdagen


Konferensen kommer att innehålla projektpresentationer, seminarier och utställningar av de Arvsfondsprojekt, som har tagit fram nyskapande och utvecklande kulturverksamhet för, av och med unga. Organisationen Spiritus Mundi, med bas i Malmö, är i år specialinbjudna att presentera projektet Wag the City.


Spiritus Mundi kommer att berätta om utbildningen Unga Kulturambassadörer, en del av det treåriga initiativet Wag the City, och hur kulturambassadörerna ska komma att bli framtidens konfliktlösare. Projektet bygger på att skapa modeller för hur man förbättrar kommunikationen mellan barn och ungdomar. För att få en så bred kompetens som möjligt har Spiritus Mundi samlat ett flertal ungdomsorganisationer i Malmö för att hålla i workshops och föreläsningar inom sina specialområden.


Fakta om Arvsfondsdagen 2008


Arvsfondsdagen arrangeras en gång om året på olika orter i Sverige. Årets Arvsfondsdag äger rum i Stockholm. I år har över 800 deltagare och 65 utställare från hela Sverige anmält sig till konferensen, vilket är rekord.


Föreläser och uppträder gör bland andra Fanzingo, Cirkus Cirkör, Kulturverket Umeå, Kulturhuset Jönköping, Musikteaterprojektet Freja och teatergruppen Ung utan Pung.

Arvsfondsdagen

Datum: tisdag 7 oktober, 2008
Tid: klockan 08.30-17.15
Plats: Victoriahallen, Stockholmsmässan, Älvsjö
Representanter för pressen är välkomna att deltaga.
Kontaktansvarig projektet Wag the City:
Petra Kuritzén
040-24 05 05
petra@spiritusmundi.nu"

Källa, pressmeddelande från Spiritus Mundi fredag 3 oktober 2008:

"Norra till södra

Fille, Melek, Matilda, Roni och André är med i en musikal och spelar in en skiva i Botkyrka. Lär känna de fem tonåringarna i tolv korta program. Vad tänker de om musikprojektet och om livet?

Sändningstider:Fredagar 19.30 i SVT2 (i Ramp)."

Källa, Utbildningsradion hösten 2008:
http://www.ur.se/Ung/Program/Norra-till-sodra/

Inga kommentarer: