2008-10-30

Halal-tv vill stoppa svenskars rätt att dricka

Lånat bild från bloggen I mitt SverigeI del 4 av Halal-tv som ska sändas 24 november 2008 flyttar islamisterna i Halal-tv fram sina positioner. Utifrån islamisk sharialag ställer de frågan om det inte är dags att förbjuda sprit för oss svenskar. Med en underton av hot från islamisterna ställs också frågan vilka konsekvenser svenskarna bör vara beredda på för att ha kvar sin midsommarsnaps. Ska man anta att hotet mot midsommarsnapsen är islams utbredning i Sverige, eller vad menar denna djävla Sharia-tv? Citat från presentation av del 4 i Halal-tv nedan:


"mån 24 nov

20:30 Halal-tv

Del 4 av 8: Alkohol. Är det dags att förbjuda spriten? Cherin har svårt att förstå varför vi romantiserar så kring alkohol i Sverige. Vilka konsekvenser är vi beredda att ta för att få ha vår midsommarsnaps i fred? Cherin, Khadiga och Dalia tar också upp sambandet mellan våldsbrott och alkohol. I programmet möter de bland andra Leif Silbersky och folkhälsominister Maria Larsson. Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga el Khabiry är tre svenska, muslimska tjejer som tittar på Sverige och svenskheten. De söker upp makthavare, offentliga personer och vanligt folk för att få svar på sina frågor."


Källa, SVTs Halal-tvs hemsida för kommande program:Liberalen Mattias Svensson från Lidingö intervjuades i maj 2008 till del 4 av Halal-tv som ska handla om alkohol. Så här skriver han ikväll 30 oktober 2008 om sina medvekan i Halal-tvs avsnitt om alkohol:Halalballoo

Statstelevisionens satsning Halal-TV har hamnat i skottgluggen. Tydligen är en av programledarna så bokstavstrogen att hon vill stena äktenskapsförbryterskor. Och hon har varit mångfaldskonsulent på SVT. Det kan man kritisera både för den medeltida rättsuppfattningen, och för att hennes syn på det välgörande med stenkastning knappast bidrar till åsiktsmångfalden på statstelevisionen. Måltavlan när vänstern kastar sten brukar förvisso inte vara kvinnor, om de inte bär polisuniform förstås. Jag ser att the usual suspects redan springer på den bollen.


Själv blev jag under mycket hemlighetsmakeri intervjuad till programmet om alkohol i maj (vilket föranledde en fundering kring det här med att skaka hand, eftersom två av programledarna inte gjorde det). Jag tyckte greppet och perspektivet var lite häftigt: en tjej med slöja kan säkert både få höra det ena och det andra av fulla tölpar när de är ute på stan och de utsätts som alla andra för fördummande grupptryck att dricka som de har all rätt att avvika ifrån. Visst tyckte jag att de var väl fanatiska i sin oförsonlighet mot alkohol och att det var svårt att nå fram med en livsbejakande och frihetlig hållning som motvikt till statistikvantolkande moralistisk absolutism. Deras inställning var på det hela taget till förväxling lik byråkraterna från Statens folkhälsoinstitut."


Källa:Bloggar och media om Cherin Awads åsikter om stening:


Bloggposter om Cherin Awad som ska leda Halal-tv:


Inga kommentarer: