2008-10-20

Mona Sahlins medverkan i Halal-tv får kritikChefredaktören för nyhetssajten Nyheter24 kritiserade på söndagen starkt Mona Sahlins olämpliga medverkan i Halal-tv:
I
I

"Svajigt, Sahlin

Skrivet av:

Aaron Israelson, 2008-10-19 19:57


Som Nyheter24 i dag
kunnat avslöja står Mona Sahlin och ler ikapp med Cherin Awad på en bild. Sahlin medverkar också i Awads program på SVT - Halal-TV. Redan i premiäravsnittet.


Nyheter24 har
tidigare skrivit om hur Cherin Awad i ett annat SVT-program - Existens - uttalat sig om att hon gärna ser sharialagstiftning i Sverige. På frågan om otrogna kvinnor ska stenas svarar hon, kort och gott, ja.

Med artikelförfattaren Quetzala Blancos ord:

Hon darrade inte på rösten. Hon tvekade inte på orden. Otrogna kvinnor ska stenas.


Det är tyvärr inte helt olikt Mona Sahlin. För några år sedan, efter hedersmordet på Fadime Sahindal, ville Sahlin inte medge att det fanns några som helst kulturella aspekter i så kallat hedersrelaterat våld. Kanske inte så konstigt. Hennes närmaste förtrogne under åren på integrationsdepartementet var kulturrelativisten

Masoud Kamali - en forskare som menar att alla som är offer för rasism automatiskt ska få frikort från moraliskt ansvar.


Men det håller inte. Det resonemanget blundar för de offer som råkar allra mest illa ut. Offren för så kallat hedersrelaterat våld."


Läs hela inlägget på Nyheter24 söndag 19 oktober 2008:
http://nyheter24.se/nyheter/blogg/aaron-israelsson/32916-svajigt-sahlin
I
I
Bloggar och media om Cherin Awads åsikter om stening:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/10/bloggstorm-runt-muslimsk-programledare.html
I
I
Bloggposter om Cherin Awad som ska leda Islamist-tv:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/search?q=Cherin+AwadInga kommentarer: