2008-10-30

DN om bloggstorm mot Halal-tvDagens Nyheter blir idag 30/10 2008 andra tidning att använda sig av bloggen Muslimska friskolans bloggpost där alla skriverier i tidningar och bloggar samt andra medier om Cherin Awads uttalande om stening radas upp.

Förra veckan 21/10 2008 gjorde Nyheter24 samma sak:Idag följer DN bevakningen och hänvisar till samma bloggpost. Det är bra, eftersom uppradningen tar med precis allt, utan att utelämna någon åsikt. Bloggposten det gäller som dagligen uppdaterar informationen om Halal-tv:"Halal-tv har redan innan programmet ens har börjat sändas väckt infekterade diskussioner på bloggar. Inte minst på grund av att programledaren Cherin Awad sagt att det är rätt att stena otrogna kvinnor – ett uttalande hon senare tog tillbaka."


Källa, Dagens Nyheter torsdag 30 oktober 2008:


Därefter gör DN-skribenten intressanta avslöjanden från dagens pressvisning av Halal-tv 30/10 2008:


"Efter att vi i dag hade fått se ett avsnitt ur serien på SVT:s presskonferens protesterade en muslimsk kvinna högljutt mot programmet. Hon var inte ensam om att ifrågasätta valen av programledare. Flera representanter från olika muslimska kvinnoföreningar, däribland den som bildades till de hedersmördade Pela och Fadimes minne, hade kommit till presskonferensen för att få chans att prata med SVT. Enligt dessa kvinnor representerar de beslöjade programledarna islams kvinnoförtryck. Och själva namnet "Halal-tv" tycker de är ännu ett exempel på hur islams odemokratiska kvinnosyn accepteras av Sverige och SVT. De blev emotsagda av SVT:s pressinformatörer som försökte skruva ned tonen på diskussionen."


Källa:

Bloggposter om Cherin Awad som ska leda Halal-tv:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/search?q=Cherin+Awad


Inga kommentarer: