2008-10-20

Mona Sahlin ovetandes om medverkan i Halal-tvMona Sahlins pressekreterare känner inte till att socialdemokraternas partiledare medverkar i Halal-tv. Detta trots att Mona Sahlin får ställa upp som skyltdocka på SVTs frontfoto för programmet, berättade igår Nyheter24:


"Ville stena kvinnor – nu träffar hon Sahlin

Mona Sahlin intervjuas av programledare som ville stena kvinnor till döds.

Nyheter24 tipsar:
> Gästkrönikan 18/10: Tillåtet och opartiskt? (gp.se)

24-åriga Cherin Awad blir till hösten programledare i SVTs nya satsning Halal-TV. Ett strålande karriärdrag för Cherin. Men nu har Cherin hamnat i hetluften. För ett par år sedan – närmare bestämt år 2003 – uttalade Cherin sig i positiva ordalag om stening av kvinnor. Det var i debattprogrammet ”Existens” som Cherin hävdade att otrogna kvinnor skulle stenas till döds.


I veckan ven mediestormen ordentligt kring Cherin. Journalisten Dilsa Demirbag Sten skrädde inte orden när hon debatterade frågan i Göteborgs-Posten.


”När ska vi få ett program ledda av nazister eller för all del sektiska Plymouthbröderna som handlar om hur missförstådda de är av oss andra. Opartisk och oberoende television? Pyttsan!”


Den 3:e november är det premiär för programmet "Halal-tv". Då intervjuas den socialdemokratiska ledaren Mona Sahlin av just Cherin Awad. Ett framträdande som på pappret rimmar illa med en modern kvinnosyn och den jämställdhet socialdemokraterna skriver om på sin hemsida under fliken
"Vår politik".


När Nyheter24 når Mona Sahlins pressekreterare Stefan Engström är han ovetandes om Sahlins medverkan i programet.

– Var har du hört det här? Det känner jag inte till."

Engström ber att få återkomma när han fått reda på vad det gäller.


Källa, Nyheter24 söndag 19 oktober 2008:


Bloggar och media om Cherin Awads åsikter om stening:
I
I
Bloggposter om Cherin Awad som ska leda Halal-tv:

Inga kommentarer: