2008-10-28

SVT ändrar sig igen om Halal-tvFörst öppnade SVT sitt forum om Halal-tv. Bloggen Muslimska friskolan uppmanade då att protestera i forumet mot Cherin Awads åsikter om stening:


Efter det låste SVT sitt forum för Halal-tv utan att ge någon förklaring:


När bloggen skrev om det, så har SVT ändrat sig en tredje gång och går nu ut med en förklaring som är en efterhandskonstruktion för att deras agerande inte ska verka misstänkt. Nu skriver nämligen SVT till som förklaring att forumet inte öppnar förrän Halal-tv börjar sändas:


"Halal-tv - diskutera programmet! (0 svar)

Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga el Khabiry är tre svenska tjejer som tittar på Sverige och svenskheten. De söker upp makthavare, offentliga personer och vanligt folk för att få svar på sina frågor. Cherin, Dalia och Khadiga har en djup och levande muslimsk tro, men de är inte representanter för några andra än sig själva.

Forumet öppnar i samband med sändningen."

Källa:

Gå via nedanstående länk om sidan är svår att visa:
http://forum.svt.se/jive/svt/forum.jspa?forumID=985
Skrolla ned och gå till Halal-tv - diskutera programmet! Tryck på den låsta länken så kommer du till förstasidan för Halal-tvs forum.


Allt pekar på att SVT tar del av vad som står om Halal-tv på bloggar och ändrar sig fram och tillbaka samt censurerar för att hindra tittarna att kunna uttrycka sina åsikter om programmet.Redan nu börjar emellertid tv-guiderna att ta med Halal-tv i tablåerna:
http://www.tv.nu/p/08110320302100svt2Bloggar och media om Cherin Awads åsikter om stening:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/10/bloggstorm-runt-muslimsk-programledare.html


Bloggposter om Cherin Awad som ska leda Halal-tv:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/search?q=Cherin+Awad

Inga kommentarer: