2008-10-23

Ny moské får inte ha muslimsk friskola


TT rapporterar nu i förmiddags att en ny moské med kupol och minaret godkänts i Malmö igår. Det är Ahmadiyyaförsamlingen som behandlats av tekniska nämnden. Det som utelämnas av TT är att moskén förbjuds ha en muslimsk friskola i sin anslutning. Inget nämns heller om den segregerande byggplanen där kvinnor och män år 2008 inte tillåts få be tillsammans, utan ska ha avskilda avdelningar i Ahmadiyyaförsamlingens nya moské.


"Ny moské planeras i Malmö

MALMÖ. En ny moské planeras i Malmö. Den ska byggas i klassisk stil med kupol och minaret.

Moskén ska ligga i Elislunds industriområde vid Jägersrovägen i östra Malmö. I går godkändes den nya detaljplanen för området av tekniska nämnden i Malmö. Politikerna var eniga, skriver tidningen City Malmö-Lund.

Det är Ahmadiyyaförsamlingen som står för projektet. Många av församlingsmedlemmarna har pakistanskt ursprung och moskén ska finansieras genom en insamling som sköts från församlingens huvudsäte i London.

Församlingen har köpt 2,5 hektar av marken i industriområdet. Även en bostad för imamen och gästrum planeras.

TT"


Källa, TT i Helsingborgs Dagblad torsdag 23 oktober 2008:Men tidningen City som TT fått uppgifterna ifrån tar upp om könssegregeringen:


"- Moskén får två avdelningar, en för kvinnor och barn och en för män, säger Kareem Lone i församlingen, som är en av de ansvariga för mosképrojektet."

"- Det var inga politiska kontroverser, alla är överens, säger Anders Törnblad, mp.

Däremot tror han att sverigedemokraterna kommer att gå i taket när ärendet tas upp i kommunfullmäktige.

- De kommer naturligtvis att vilja göra en grej av detta. De har ju inte så gott om frågor och tar de halmstrån de kan hitta."


Källa, City Malmö/Lund sidan 4 torsdag 23 oktober 2008:Se tidigare bloggpost där miljönämnden säger nej till en muslimsk friskola hos Ahmadiyyaförsamlingen:Expressen verkar undersöka den nya moskén närmre, eftersom de idag 23/10 2008 söker information i ärendet:


Domain Name: bakomrubrikerna.se ? (Sweden)
IP Address: 193.180.56.# (Expressen AB)
Time of Visit: Oct 23 2008 11:09:42 am
Last Page View: Oct 23 2008 11:09:47 am
Visit Length: 5 seconds
Page Views: 2


Search Engine: google.com
Search Words: ahmadiyyaförsamlingen

Inga kommentarer: