2008-10-11

Muslimska elever trängs ihop vid skolbussenMalmö Friskola är en av Malmös tre muslimska friskolor. Den är belägen i stadsdelen Kirseberg på adress Södra Bullfoftavägen 21. Skolan ligger i en stor gul gammal tegelbyggnad. Knappt några av skolans elever bor där skolan ligger. Istället får de muslimska eleverna hämtas och lämnas med buss i Malmös muslimska stadsdelar Rosengård, Lindängen, Kroksbäck, Holma med flera.


Men detta är inte oproblematiskt. Små barn i årskurserna 1-6 behöver ha nära till skolan och en trygg skolväg att promenera hem längs. De vill komma hem snabbt efter skolan. Det låter sig inte göras på Malmö Friskola. Där får eleverna stanna kvar och vänta på skolbussen.


Igår, fredag 10 otober 2008 stod sen eftermiddag ännu många elever bakom skolans staket för att vänta på skolbussen. Eleverna trängdes med varandra, skrek och bråkade. I sin otrygghet är de inte medvetna om att deras föräldrar av religiösa skäl valt skolan åt dem, med konsekvensen att de inte får komma hem till mor och far efter skolan. I stället ska de trängas och bråka med sina skolkamrater ytterligare någon timme innan skolbussen tar hem dem till tryggheten.


Bilder från Malmö Friskola:


Malmö Friskolas hemsida:

Inga kommentarer: