2008-10-08

Muslimsk programledare om poliser
Betraktarens Öga är en starkt USA-fientlig blogg skriven av flera muslimer. En av dem är programledaren Cherin Awad för SVTs novembersatsning Halal-tv. På bloggen skriver hon anonymt med hjälp av sitt förnamn och vill inte skriva under med sitt efternamn. Men av hennes inlägg och länkar framgår klart att det är Cherin Awad som ligger bakom. Juristen Cherin Awad avslöjar bland annat sin åsikt att en vit man i fyrtioårsåldern inte inger något förtroende som polis.Många känner igen Cherin Awad från Svenska Dagbladets ramadanblogg som censurerar genom att inte tillåta kommentarer:


Länk till bloggen Betraktarens Öga där bloggposterna går att kommentera:


Länk till Cherin Awads postningar på bloggen Betraktarens Öga:juni 8, 2008 — betraktarensoga

"Det här jobbet som jag har är väldigt speciellt, jag får tyvärr inte berätta för mycket om det men det jag kan säga är att jag tillsammans med två tjejer med hijab kommer att synas en hel del i TV-rutan till hösten."

Postat i Cherin


Källa:juni 7, 2008 — betraktarensoga

"Till Växsjö polishögskola har jag föreläst flera gånger och jag måste säga att det utan tvekan är min favorit. Självklart handlar mycket av diskussionerna om vad man kan ha på sig som polis. Kan man se ut som en muslim?"

"Vad händer om man får en sådan enhetlig grupp som de som kräver objektivitet vill ha? Min magkänsla säger mig att det kommer att handla om en vit man i förtiårsåldern som kommer att representera poliskåren. Förtroendeingivande? Knappast.

Det finns en skillnad i när objektiviteten omfattar bedömning, förhållningssätt och professionalitet och när den begränsas till vilket kön man har, hur mycket man väljer att täcka sitt hår eller ögonfärg.

Läs mer om min sista föreläsning i Växjö på

Vad tycker du?

Postat i
Cherin. 27 kommentarer »"

Källa:Sossetidningen Aftonbladet har 7/10 2008 censurerat diskussionen om Cherin Awad som programledare för SVTs Halal-tv genom att ta bort följande forumtråd:
http://forum.aftonbladet.se/thread.jspa?threadID=20294&tstart=0


I tråden avslöjades bland annat att SVT utreder Cherin Awads uttalande till stöd för stening och sharialagen. Som tur är finns trådens början kvar som citat i förrgårdagens bloggpost hos Muslimska friskolan:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/10/svt-granskar-muslimsk-programledare.html


Tendensen håller i sig. 7/10 2008 har även SVT censurerat bort Cherin Awads uttalande i TV-programmet Existens om stening till stöd för sharia på sin hemsida. Här fanns i förrgår 33 träffar:

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?sortOptionArt527895=10&d=47225&a=527895&queryArt527895=Cherin+Awad&b=s%F6k


Idag 8/10 2008 finns bara 32 träffar. Som tur är finns citatet av Cherin Awad kvar hos bloggen Muslimska friskolan:


"Din sökning på Cherin Awad gav 33 resultat
1 2 3 4 Nästa >>
När religionen blir lag
2 december 2003
rimligt straff för den som är otrogen, menar Kaltume Umar Nasir. Hon får stöd av svenska Cherin Awad, som studerar juridik. Hon ser de stränga straffen i den muslimsk lagen mer som en markering"

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/10/islamist-programledare-i-svt.html

Hela citatet återfinns här:

http://www.bgf.nu/islam/doden.html

Tidningen Expressen har gjort en skärmdumpning av SVTs censurering av sökträffarna om Cherin Awad. Expressen ska undersöka varför SVT censurerat om sin programledares uttal om stöd för stening.


Samtliga större dagstidningar i Sverige har fått tips om Cherin Awads uttalande till stöd för islamism som insändarskribenten Paul Nilsson avslöjade och som spreds på många bloggar. Se länkarna längst ner i följande bloggpost, där många bloggare uppmanar folk att sluta betala tv-licens eftersom SVT släpper fram en islamist:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/10/islamist-programledare-i-svt.html


Eftersom ingen tidning vill skriva om en islamist som stöder dödsstraff för otrohet med stening, måste det innebära att alla Sveriges större tidningar, inklusive SVT självt som är medvetet om detta, accepterar islamism som något helt naturligt. Därför kan tidningsläsare och tv-tittare räkna med att få se fler islamister som programledare framöver.Allt från antirasistiska bloggare på vänsterflygeln till sverigedemokratiska bloggare på högerflygeln har därför reagerat mot det hot som islamistiska shariaförespråkare kommer att utgöra mot det enligt lagen objektiva licensfinansierade SVT:

http://integrationsbloggen.blogspot.com/2008/10/supporter-av-stening-programledare-p.html

http://www.klaric.se/blogg/archives/2790Se exempel på hur undermålig svensk press är på att våga granska islamism, när Sydsvenskan googlar på Cherin Awad 7/10 2008. Sydsvenskan besöker bloggen Muslimska friskolans postning om islamisten som programledare i enbart 1 sekund. 5/10 2008 läste Sydsvenskan samma bloggpost 3 olika gånger:

193.235.142.# (Sydsvenska Dagbladet AB)
Time of Visit: Oct 5 2008 12:51:37 pm
Time of Visit: Oct 5 2008 2:39:41 pm
Time of Visit: Oct 5 2008 4:05:06 pm


Men var är artikeln och avslöjandet om islamisten? Ingenstans. Likadant i övrig media. Dödstyst. Nedan Sydsvenskans sökning som den fångades av Sitemeter 7/10 2008:


Domain Name: sydsvenskan.se ? (Sweden)
IP Address: 193.235.142.# (Sydsvenska Dagbladet AB)
Time of Visit: Oct 7 2008 6:01:40 pm
Last Page View: Oct 7 2008 6:01:40 pm
Visit Length: 0 seconds
Page Views: 1

Referring URL:
http://www.google.se/search?q=cherin%20awad&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a


Search Engine: google.com
Search Words: cherin awad

Visit Entry Page:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/10/islamist-programledare-i-svt.html

Visit Exit Page:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/10/islamist-programledare-i-svt.html

Inga kommentarer: