2009-11-01

Dansk polistidning pekar ut araber från Palestina"Kim Thyssen ved, hvad han taler om. Gennem 15 år har han arbejdet med opsøgende og forebyggende arbejde blandt børn og unge med anden etnisk herkomst end dansk. Først som urobetjent i en specialenhed og siden 2004 har han haft base hos nærpolitiet i Vollsmose med Bøgeparken som sit primære område. Kim Thyssen har ingen illusioner og ingen fordomme, for han kender realiteterne.

Derfor virker han ikke specielt overrasket, skuffet eller chokeret over at være blevet beskudt natten til den 14. august, hvor gemytterne kogte over i Bøgeparken i Vollsmose."


"Kim Thyssen har tidligere oplevet, at der er blevet kastet sten og flasker mod ham, men han er aldrig tidligere blevet beskudt.

- Men utilfredsheden har ulmet blandt de unge gennem de sidste to-tre måneder. Vi har eksempelvis for nylig fået smadret en del af bagruden i vores patruljevogn. De har generelt været sure på politiet og har bare ventet på en anledning. Lige nu findes der en meget hård gruppe i Bøgeparken, og det bevæger sig i den forkerte retning, frygter Kim Thyssen, der også kan oplyse, at kommunens folk har det svært i Bøgeparken, og at nogle simpelthen har meldt fra at arbejde blandt uromagerne af hensyn til deres egen sikkerhed.

Kim Thyssen fortæller endvidere, at Bøgeparken primært er beboet af arabere, og at det er en gruppe statsløse palæstinensere, der sætter dagsordenen i forbindelse med kriminaliteten i området. Mange af dem, som lokalpolitiet har med at gøre, er tillige svagt begavede.


Områdets skolepsykologer har endog karakteriseret nogle af de unge som værende på "sinkestadiet", sådan som det hedder i fagsproget.

Fagpersoner i Odense Kommune, som DANSK POLITI har talt med, siger samstemmende, at omsorgssvigt, manglende stimulation og følgerne af fætter-kusine-ægteskaber er hovedårsagerne til, at flere af områdets unge er småt begavede, og derfor ender de nemt i kriminalitet. De ser op til de ældre kammerater og vinder anerkendelse ved at begå kriminalitet.

- De her unge har et lavt ordforråd, de er impulsstyrede og ikke konsekvens-orienterede, og derfor er de meget svære at nå ind til. De har simpelthen ikke de redskaber, der skal til for at diskutere. Mange af dem har desuden en ekstrem forkærlighed for ild. I løbet af sommeren registrerede vi over 100 arnesteder bag Bøgeparken, beretter Kim Thyssen."


"Den erfarne politimand fortæller også, at der i Bøgeparken er såkaldte "wanna-bees" helt ned i 8-10 års alderen. Det er dem, der råber "fucking politi" og lignende skældsord efter ordensmagten. Så er der de lidt ældre brødre, der decideret udfordrer politiet og kaster med sten og flasker, og når det virkelig går hedt for sig, er det faktisk af og til familiefædre på 30-35 år, der opildner de unge til at gå til angreb på politiet. Den hårde gruppe af statsløse palæstinensere i Bøgeparken tæller cirka 40 personer, vurderer Kim Thyssen, men de kan hurtigt tilkalde folk, så de pludselig er over 100 problematiske unge og ældre samlet.

- De bærer på et ubærligt had til autoriteter. Desuden er der en del omvendt racisme herude, og det er blevet mere udtalt gennem de seneste år. Danskerne har det meget svært i Bøgeparken. Deres børn kan ikke lege i sandkassen, det er danskernes biler, der bliver stukket i brand, det er danskernes lejligheder, der er indbrud i, der skydes med luftgevær efter danskerne, og det er danskerne, der bliver udsat for gaderøverier."


"- Der gælder tre ting for at være en god betjent i Vollsmose. Du skal være klar i hovedet, varm om hjertet og kold i røven. Det betyder, at beboerne herude kommer noget tættere på én, og man bliver ofte "omringet" af 30-40 nysgerrige personer. Man skal bare altid huske, at vi har nogen, vi kender, men vi har ikke nogen venner. Vi bliver tit kaldt for racister, men sådan ser de på alle, der håndhæver loven, lyder det nøgternt fra Kim Thyssen."


Källa, danka polisförbundets facktidning Dansk Politi 1 september 2009:


Inga kommentarer: