2009-11-02

Islamologer bjöd in imamen från Rosengårdsskolan




Blogg för studenter i islamologi


Nästa vecka Imam Ali Ibrahim

Postat av Jonas Otterbeck 2009/09/15

(30 visningar )


På måndagen den 21 september kl 16-18 rum 218 kommer Ali Ibrahim till oss på CTR för att tala om islam i Sverige. Ali är imam vid Lunds moské och tillika kultursekreterare på Rosengårdsskolan i Malmö. Han har lång erfarenhet av det muslimska samfundslivet i Lund och Malmö samt kan mycket om den sociala situationen för muslimska familjer genom sitt arbete i skolan. Kom och lyssna på Ali och diskutera med honom."


Källa, Islamologibloggen vid Lunds universitet 15 september 2009:



Varför kan inte islamologerna bara dela ut följande artikel från Sydsvenskan, så förstår alla studenterna att ideologin hos Ali Ibrahim inte är så oskyldig:


"Den åsikten delar han med en annan av Malmös framträdande muslimer: Ali Ibrahim, som är anställd som kultursekreterare vid Rosengårdsskolan men också är verksam som imam.

– Det var synd att Bejzat tackade nej till erbjudandet. al-Haramain är en stiftelse som vill hjälpa till med pengar utan att styra allt för mycket. De ville att moskén skulle vara för alla muslimer, inte bara att en person styr som idag.

Men al-Haramain är ju terrorstämplat av FN?

– Är de? Det visste inte jag. Jag vet att de fortfarande verkar aktivt i alla fall, att de fortfarande stödjer moskéer.

När al-Haramains planer i Malmö spruckit lämnade doktor Ismail Jalal så småningom Sverige och flyttade till Saudiarabien, där han nu lever."

Inga kommentarer: