2009-11-04

Åtalet mot Bejzat Becirov tekniskt fel



I dagens pappersupplaga av Sydsvenskan står en intressant uppgift som inte framkom någon annanstans:



"Ekobrottsåklagare Lars Olsson säger sig vara nöjd med domen.

– Han blev dömd, och det känns alldeles korrekt.

Inför rättegången valde ekobrottsåklagaren att stryka fem av sex punkter i åtalet, punkter som han ser som "tekniska felaktigheter".

– Det är fel som utförts av en anställd medhjälpare, inte Becirov själv. Han har visserligen ett ansvar för att bokföring sköts på ett organiserat och korrekt sätt, och det döms han för i den del som finns kvar, säger Lars Olsson.

– Det kommer inget klagande från min sida."


Källa, Sydsvenskan sidan C5 onsdag 4 november 2009:


Uppgifterna om de tekniska felaktigheterna är även tillagda i Sydsvenskans internetartikel från 3 november 2009 som uppdaterades två gånger:



Hur kan ekobrottsåklagare Lars Olsson stryka hela 5 av 6 åtalspunkter som hans kollega chefsåklagare Gertrud Holm åtalat Bejzat Becirov för? Skulle Lars Olssons chef Gertrud Holm verkligen ha fel på fem av sex punkter?

Lars Olsson har fel när han strök fem av sex åtalspunkter och därmed räddade Becirov från att dömas för grovt bokföringsbrott, genom att mena att det är någon annan som gjort felen. Beviset för detta återfinns i följande två bloggposter från insatta i Islamic Centers bokföring vid den stora moskén i Malmö:




Någon borde därför överklaga domen!

Inga kommentarer: