2011-03-31

Hjärpes föreläsning krävde polisbevakning i skola

Hjärpe föreläste att muslimer i Tunisien och Egypten uppskattar demokrati mer än västerlänningar:


"Islamprofessor Jan Hjärpes föredrag i Maserskolans aula

Tidig afton ondagen den 16:de Mars anordnade Vänsterpartiet i Borlänge ett föredrag med den kristna prästen/islamprofessorn/författaren Jan Hjärpe i Maserskolans aula. Enligt uppgift skulle 140 personer ha varit närvarande. Dock hade jag inte möjlighet att lyssna på hela föredraget.

Poliser patrullerade utanför eftersom det fanns en hotbild eftersom främlingsfientliga personer och grupper tidigare bråkat i samband med möten där islam varit inblandat i Borlänge för inte så länge sedan. Det var bra att Polisen hörsammat arrangörernas behov av polisbevakning tycker jag."

"Men det stod en äldre mansperson och delade ut datorutskrifter om Jan Hjärpe till oss som gick in där. Det var en artikel som skrivits av Per Ahlmark. Det var en konstig artikel där han påstod att föredragshållaren tyckte det var bra att muslimer hölls kvar i analfabetism, fattigdom m.m. och förnekade både detta och koncentrationslägren.

En annan islamsk expert hyllade Per Ahlmark däremot som erkände muslimernas underutveckling."

"Inte nämndes något om de dagsaktuella frihetsrevolterna ibland annat Tunisien och Egypten. Varför??? Det gjorde dock Jan Hjärpe och framhöll att personerna i dessa länder värdesätter demokrati mycket mer än vad vi gör i västvärlden generellt sett.

Jan Hjärpe inledde med att berätta att han kunde vifta med öronen."

"Han försökte också ta udden av främlingsfientliga personers negativa attityder mot muslimer på olika sätt. Tex. att de ofta citerade koranen lösryckta ur sina sammanhang. Han berättade att de flesta muslimer citerar och har bonader på väggarna med halvdussinet olika korancitat, som handlar om trygghet.

Det var strikta regler och kontroller kring föredraget pga. hotbilden."


Per Ahlmarks artikel om Jan Hjärpe i Dagens Nyheter: http://www.dn.se/ledare/kolumner/jan-hjarpe-latsas-att-tyranni-ger-guldalder

Inga kommentarer: