2011-03-27

Ledarredaktion kräver Waberis avgång


"Lyft ut Waberi!


Abderisak Waberi är moderat riksdagsman och ordförande i Islamiska förbundet, en ytterst värdekonservativ organisation. Som ordförande har han det yttersta ansvaret för att förbundet vid en konferens i vintras med 1800 deltagare bjöd in en rabiat antisemit, Salah Sultan, som i andra sammanhang yrat om att judar dödar kristna och använder deras blod för att baka bröd till påsken (en av den klassiska och råaste antisemitismens vanligaste beskyllningar) och hur mycket som helst annat i samma stil."

"Det finns inga ursäkter och det är hur lätt som helst att kontrollera vad Salah Sultan står för. Waberi har inte ens försökt."

"Abdirisak Waberi är också rektor för en islamisk friskola, Römosseskolan i Göteborg, som via Sveriges islamiska skolor – där Waberi också är ordförande – ingår i Islamiska förbundet. I organisationernas skrifter kan man läsa att mannen är familjens överhuvud och att han ska sköta alla sysslor utanför hemmet samt kontakterna utåt. Kvinnan ska sköta sysslorna i hemmet. Detta belystes nyligen i Evin Rubars SVT-dokumentär Slaget om muslimerna.

I Römosseskolan får eleverna också lära sig att en man kan ha fyra hustrur medan en kvinna bara kan ha en man. Mannen ska försörja sina kvinnor och ge alla lika mycket kärlek. Waberi anser att en man har kapacitet att älska flera kvinnor medan en kvinnas kärlek inte räcker för fler en än man. Ändå anser Abdirisak Waberi att Römosseskolan inte har några problem med värdegrunden."


Källa, Uppsala Nya Tidnings ledarblogg fredag 25 mars 2011:

Inga kommentarer: