2011-03-31

Islamiska Förbundet försvarar Römosseskolans skolchef Waberi (m)"Islamiska Förbundet och deras f.d. ordförande, riksdagsmannen Abdirisak Waberi har antisemitiska kopplingar! Detta framför journalisten Lasse Granestrand efter att ha "fått tips" om att Islamiska Förbundet bjudit en "känd antisemit" till sin årliga konferens."

"Min reaktion ligger nu i den islamofobiska kunskapsregimen som kan döma Abdirisak Waberi, mig själv och många av våra medlemmar för att vara antisemiter för vad Salah Sultan har sagt om det judiska folket vid något tillfälle. Som om vi och alla våra konferensbesökare inte hade egna värderingar och åsikter och per automatik koppas till andra människors citat. Vi kommer i framtiden att fortsätta bjuda kända och relevanta muslimska föreläsare till våra arrangemang oberoende av vad MEMRI och islamfoberna säger och tycker."

"Islamsika Förbundet har på lösa och generaliserande grunder anklagats för antisemitism. Nu skriver Omar Mustafa, ordförande för Islamiska Förbundet i Sverige om bakgrunden för dessa anklagelser och hur Islamiska Förbundet ser på det."

"Granestrands så kallade "tips" visade sig komma från det välkända israeliska mediecentret MEMRI (The Middle East Media Research Institute), en aktiv organisation grundat av personer kopplade till den israeliska försvarsmakten och underrättelsetjänsten (bl.a. grundaren och f.d. israeliska översten Yigal Carmon) för att kartlägga israelkritiker, framförallt i Mellanöstern. Detta genom att leta fram citat personerna har sagt och översätta det från arabiska till engelska. MEMRI har flera gånger fått kraftig kritik från bl.a. Mellanösternexperten på The Guardian Brian Whitaker, professorn Juan Cole från University of Michigan och amerikanska ambassadören William Rugh för sin partiskhet och sina medvetna felöversättningar från arabiska till engelska. Trots det så används MEMRI flitigt som källa av israelvänliga och antimuslimska debattörer. Även etablerade medier och politiker använder sig okritiskt av MEMRI för att förtala muslimska eller Palestinavänliga aktörer."

"Utrikespolitiska Institutet kan bjuda in Shaul Mofaz, som inte bara är rasist, utan dessutom en ökänd israelisk krigsförbrytare, utan att tidningen Expo utpekar UI som en organisation med kopplingar till rasister."Pressmeddelande från Islamiska Förbundet fredag 1 april 2011: http://islamiskaforbundet.se/sv/press-och-media/pressmeddelanden/382-negativa-generaliseringar-en-del-av-islamofobisk-idetradition.html

Inga kommentarer: