2011-03-29

Muslimsk friskola har växtvärk


"Muslimsk skole har udvidet

Store klasselokaler og flotte fællesrum vil få endnu flere til at vælge den nyindviede muslimske friskole, Al-Salahiya Skolen i Agedrup. Det håber skolens leder Ayoub Chahine."


Se video från TV2 Fyn tisdag 29 mars 2011:"Behov for arabisk skole

- Der er brug for en skole, hvor børn og forældre kan føle sig trygge med deres muslimske kultur. Hvor de ikke behøver at forsvare sig, men kan have en god dialog med skolen, siger Ayoub Chahine.

Bygningerne på Brolandsvej i Agedrup er et tidligere flygtningecenter. De blev købt og istandsat, fordi der ikke længere var plads på den gamle skole i Hjallelse, som blev oprettet i 1998 af palæstinensiske flygtninge.

Kræver mere tid

I sidste måned blev Al-Salahiya Skolens nye lokaler i Agedrup indviet af borgmester Anker Boye."

"De tosprogede børn kræver nemlig ofte mere tid og arbejde end etnisk danske børn, siger skolelederen, der også bruger meget tid forældresamarbejdet.

- Jeg bruger betydeligt mere tid på at løse problemer med forældre end almindelige danske skoleledere, siger Ayoub Chahine.

To timers arabisk

De fleste af elevernes forældre er flygtninge og deres familier er typisk spredt i mange lande så kommunikation med slægtninge foregår på arabisk. Der undervises i arabisk to timer om ugen på alle klassetrin.

- Børnene skal nok komme til at lære dansk. Men det også vigtigt at vi bevarer kontakten til det arabiske modersmål og den arabiske kultur, mener skoleleder Ayoub Chahine."

Källa, TV2 Fyn tisdag 29 mars 2011:Al-Salahiya Skolens hemsida:Inga kommentarer: