2011-03-14

Liberal mejlar (s) om Islamic Centers imam


Liberalen Bengt Held har söndag 13 mars 2011 mejlat socialdemokraterna och krävt att Islamic Centers imam Ayoub Chibli avgår som nämndeman:Jag har idag skickat ett mail till styrelsen för Socialdemokraterna i Malmö om att en av dess politiker kallat homosexualitet för "onda begär" och att kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu haft nära kontakter med imamer som vägrar fördöma avrättningar och tortyr av homosexuella och bisexuella i Irak.

Skickat en kopia till en del andra s-politiker och några mp- och v-politiker i Malmö och till Sydsvenska Dagbladet, Skånska Dagbladet, Kvällsposten och Expo.

Till styrelsen för Socialdemokraterna i Malmö

Hej!

Jag heter Bengt Held, driver bloggen Helds HBT-nyheter och har gjort rapporter om partiernas HBT-politik sedan 1998. Dagens Nyheter har i 8 år haft artiklar om mina rapporter i samband med Stockholm Pride. Jag ger ut ett HBT-nyhetsbrev varje månad som sänds till drygt 600 individer, bl.a. en del politiker i riksdagen och regeringskansliet, RFSL och dess lokalavdelningar, antidiskrimineringsbyråer, invandrarföreningar, religiösa föreningar, HBT-bloggare etc.

Vill förtydliga att jag lämnat partipolitiken och är idag inte med i något parti även om jag ännu har liberala värderingar."

"Socialdemokraterna i Malmö har, med rätta, kritiserat Sverigedemokraternas främlingsfientlighet och islamofobi. Men om ni inte riktar tydliga krav mot Ayoub Chibli att han bör lämna sitt nämndemansuppdrag (jag vet att ni inte kan avsätta honom), inte tydligt framför er HBT-vänliga politik även i kontakter med imamer, i muslimska samfund och i områden som Rosengård förlorar ni all trovärdighet i debatten med sd."

"Från bloggposten

"TV4 Nyheterna Malmö hade lördagen 12 mars en intervju med den socialdemokratiske nämndemannen Ayoub Chibli som avslöjar sin homofientlighet. Han framför bl.a. att "homosexualitet inte är tillåtet enligt Koranen" och har i både en bok och en tidningsartikel kallat homosexualitet för "onda begär". Det är givetvis groteskt att Socialdemokraterna som HBT-vänligt parti nominerat en sådan människa. Man hade säkert inte gjort det om det varit någon kristen med samma homofoba attityder."

"Även Dagens Nyheter har en artikel om den homofientliga s-politikern i Malmö."


Källa, Helds HBT-nyheter söndag 13 mars 2011:


Inga kommentarer: