2011-03-31

KDU vill att moderaterna gör sig av med muslimske friskolechefen Waberi"Tokstollen Waberi

30 Mar

Abdirizak Waberi är moderat riksdagsledamot tillika ordförande för Islamiska förbundet i Sverige. Varje år under jultiden anordnar Islamiska förbundet en konferens, som enligt dem själva är Skandinaviens största islamiska konferens. Under den senaste konferensen bjöds Salah Sultan – som av Islamiska förbundets reklam beskrevs som världskänd – till att vara en av huvudtalarna. Gör man en snabb sökning på Google finner man snabbt många av Sultans uttalanden. Han har bland annat sagt judar dödar kristna för att använda deras blod i det osyrade brödet under den judiska påsken. Sultan ska även ha citerat ett stycke ur en hadith där det står att muslimerna ska döda judarna på den yttersta dagen.

Givetvis försöker Waberi att prata bort sig när han blir konfronterad med informationen, som nått media. Han säger att han inte skulle ha bjudit in Sultan om han visste att han hyste dessa åsikter. Att beskriva en person som man väljer att bjuda in för ”världskänd” och sedan inte ha en aning vilka typer av uttalanden som dyker upp när man slår in hans på en sökmotor. Det är rent nonsens! Det blir rätt obehagligt när man ser vad Islamiska förbundet säger om islam – att det bara finns en tolkning, om Sultan enligt Waberi representerar den enda tolkningen av islam. Då är det riktigt illa. Nåväl, det är inte slut än.

Waberi är även rektor för en muslimsk friskola. Nämligen Römosseskolan i Göteborg. Den ingår i Sveriges islamiska skolor som är en underorganisation till Islamiska förbundet. Waberi har den stora äran att vara ordförande i båda organisationerna.

Römosseskolans elever får lära sig att det är tillåtet för att en man att ha flera fruar. Denna undervisning är enligt Waberi inget problem, trots att månggifte är förbjudet enligt svensk lag. Waberi anser även att det enda som kvinnan får visa är ansikte och händer, resten av kroppen ska vara täckt.

Man kan ju undra varför Moderaterna inte har gjort sig av med den här tokställen för länge sedan. En riksdagsman som står för värderingar som jag förmodar att majoriteten av de moderata medlemmarna tillika väljarna har svårt att ställa upp på. Eller känner rent avsky för. Men det är väl den politiska korrektheten som har spelat Moderaterna ett spratt. Ett spratt som jag hoppas att de tar itu med, illa kvickt."


Bloggpost hämtad från KDU Uppsala onsdag 30 mars 2011: http://kduuppsala.wordpress.com/2011/03/30/tokstollen-waberi/


Inga kommentarer: