2011-03-18

Malmöbo hotar våldta judisk polisdotter


"Nu har vi kartlagt alla judar i Sverige och framför allt i Malmö. Ni har blivit uttagna att förintas. Vi vet vilka ni är och vad ni gör, så det hjälper inte att fly. Vi kommer att hitta er oberoende vart ni än skulle ge er av" står det bland annat i det hotbrev som skickats till familjen."

"Hon arbetar som läkare i Malmö och hennes man vid polisen. Även deras vuxna dotter omnämns i brevet, att hon bland annat ska våldtas och därefter kommer turen till föräldrarna."

"Dödshotet är polisanmält och polisen tar saken på största allvar. Hotet kom efter att kvinnan e-postat inbjudan - underskrivet med sitt namn - till Malmös skolor och stadsdelsförvaltningar till en debatt och filmvisning i samband med Simon Wiesenthal-centrets besök i Malmö i veckan."

"Hon vill inte framträda med namn av säkerhetsskäl rörande sin arbetsplats.

- Mina kollegor på kliniken arbetar med en judinna. De är oroliga för vad som kan hända.

Hittills har familjen hållit låg profil om dödhotet. Inte många i deras närhet vet och inte heller andra judar i Malmö som hotet generellt också omfattar.

- Man kan ställa sig frågan varför det händer. Den politiska ledningen i Malmö tar inte tillräckligt starkt avstånd från rasistiska och antisemitiska yttringar, menar kvinnans make, Noe Kupfer.

- När man blundar legitimerar man. Simon Wiesenthal-centret påpekar nu att inte bara judar utan också muslimer och romer känner sig otrygga i Malmö. Ilmar Reepalu har styrt Malmö i årtionden. Hur är det möjligt att ha kunnat blunda så länge?"


Källa, Skånska Dagbladet fredag 18 mars 2011:

Läs om bakgrunden till Malmös antisemitism i Dagens Nyheters huvudledare söndag 20 mars 2011:

Inga kommentarer: