2011-03-25

Waberi som vill starta muslimsk friskola bjöd in antisemitSom ordförande för Sveriges Islamiska skolor har moderaternas riksdagsledamot Abdirizak Waberi ansökt om att starta en muslimsk friskola i Eskilstuna:


Men julhelgen 2010 bjöd Waberi in en antisemitisk imam på en konferens:


"Den moderate riksdagsmannen Abdirizak Waberi var ordförande i Islamiska förbundet fram till årsskiftet. När han tittat på klippen med framträdanden av Salah Sultan säger han:

– Jag är förvånad över hur han uttrycker sig. Vi har bjudit in honom i god tro.

Han presenteras som ”världskänd” i er reklamvideo. Borde ni inte känna hans bakgrund?

– Vi kan inte veta vad föreläsarna säger i tusentals sammanhang. Vi är en liten organisation och har inte kapacitet att kolla det. Vi vet att både judar och araber säger dumma saker om varandra. För vissa arabiska palestinier är judarna demoner. För vissa judar är araberna demoner, det kan man höra på vad ortodoxa i Israel säger.

Om ni sett klippen hade ni bjudit in Salah Sultan?

– Förmodligen inte. Inte om han inte ångrar sina uttalanden.
Abdirizak Waberi hävdar att Salah Sultan inte uttryckte något antisemitiskt budskap under sina framträdanden i Stockholm under julhelgen.

I ett annat inslag på Youtube, den 29 december 2008, uttalar Salah Sultan ett hot mot befolkningen i USA."


Källa, Dagens Nyheter fredag 25 mars 2011:


"Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) har tagit del av två klipp med Sultan och menar att innehållet är "tydligt klassiskt antisemitiskt", skriver DN."
I
Källa, Dagen fredag 25 mars 2011:
I
I
Läs mer hos TT fredag 25 mars 2011:
I

Inga kommentarer: