2011-03-24

Libyen kan sälja Malmös moské när de vill


I TV4s 19-nyheter onsdag 23 mars 2011 berättades att Libyen äger Malmös stora moské. Finansinspektionen sa i SVT Rapport 19.30 att endast finansiella strömmar var frysta av EU, inte fastigheter. Det betyder att Libyen när som helst kan sälja Islamic Centers fastigheter som köpts för 37 miljoner svenska kronor. Ägaren är den av Muammar Khadaffi grundade stiftelsen World Islamic Call Society, som inte står på Finansinspektionens lista. Därmed kan pengar från en försäljning av Islamic Centers moské fritt föras ut ur Sverige och användas till krig.


Se inslaget i TV4 Play där Khadaffis moské i Malmö visas:


Läs mer på TV4 Nyheterna 23/3 2011:


"I Sverige har Libyen varit med och finansierat en moské i ­Malmö."

Källa, Dagens Juridik onsdag 23 mars 2011:


"I Danmark där bolaget äger två lyxfastigheter i köpenhamn till ett värde av 30 miljoner danska kronor vill nu det borgerliga partiet Venstre att fastigheterna säljs och pengarna ska gå till libyska flyktingar.

Sedan tidigare är det känt att Libyen varit med och betalat moskèn i Malmö och bekostat forskning vid Uppsala universitet. I Sverige rör det sig alltså hittills om minst 10 miljarder kronor men det är rimligt att tro att den siffran kommer stiga."

Källa, SR P1 Ekot onsdag 23 mars 2011:


Inga kommentarer: