2009-10-13

Broderskapsrörelsen förklarar Islamic Centers matleveranserIgår 12/10 2009 skrev bloggen en post om Svenska kyrkan i Malmö som bland annat nämnde en passus om Islamic Centers cateringverksamhet:


"Lidgren får ta del av när socialdemokraternas kristna Broderskapsrörelsen nyligen gästade Islamic Center och fick inta buffé för råvarupriset 50 kronor per kuvert från en cateringfirma som ingen visste vilken den var:
Läs hela gårdagens blogginlägg där malmöprästen Ann Lidgren bland annat berättar om maten de åt:Bloggen Muslimska Friskolan fick idag ett mejl av press- och politisk sekreterare Anna Ardin från den kristna socialdemokratiska Broderskapsrörelsen. Hon försöker reda ut vem som levererar maten till Islamic Center:"klargörande‏

Från:
Anna Ardin (anna.ardin@gmail.com
) för Anna Ardin (anna@broderskap.se)

Skickat:
den 13 oktober 2009 15:24:50


Hej,

När du ringde mig anonymt för några veckor sedan sa jag att jag inte visste detaljerna kring maten vid besöket i moskén. Jag är besviken på dig att du ändå fortsätter att använda uppgifter som jag då talade om för dig att jag inte visste om de stämde eller hur detaljerna såg ut. Din blogg handlar mycket om att vrida och överdriva, men det verkar trots allt som att du inte medvetet vill ljuga. Så jag tänkte berätta hur det var.

Den ”cateringfirma” du insinuerar saker om var inget annat än frivilliga människor som jobbade gratis för att främja den religionsdialog vi arrangerade i Malmö. Det var aktiva privatpersoner, någon med erfarenhet från storkök/catering, vilket ju var jättebra eftersom det var så många som åt tillsammans. Priset för råvarorna som vi betalade var ungefär 50 kronor per person.

Det finns inget olagligt och inga oegentligheter i att människor hjälps åt att laga mat, och att en organisation står för inköpskostnaderna."Bloggen tackar Anna Ardin för hennes klargörande. Men bloggen undrar om inte Ardin och Broderskapsrörelsen också kan ta reda på vem som levererade råvarorna. Kom råvarorna från en leverantör och i så fall vem, eller hade alla frivilliga med sig råvaror hemifrån som ett knytkalas? Ardin skriver att "en organisation står för inköpskostnaderna". Vilken organisation köpte in maten och av vem? Det bör ju vara enkelt att undersöka bland kvittona hos den inköpande organisationen.Ardin ber även bloggen Muslimska Friskolan att berätta om sina kopplingar till den muslimska friskolan Ögårdsskolan. Bloggen kan försäkra Broderskapsrörelsen att något spionage eller fysisk infiltration på Ögårdsskolan vid moskén hos Islamic Center aldrig förekommit. Anledningen är att det skulle röra sig om olovlig underrättelseverksamhet, ett brott som är åtalbart om regeringen vill. Det finns säkert ingen som frivilligt vistas på Ögårdsskolan.

Inga kommentarer: