2009-10-27

Lärarkandidater häcklade Jimmie ÅkessonI eftermiddags tisdag 27 oktober 2009 satt tre lärarkandidater på Malmö högskola och diskuterade Sverigedemokraterna. Klockan 14.05 på lärarhögskolans bibliotek Orkanens östra sida hördes hur de tre häcklade Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson.

De tre satt runt datorerna och ifrågasatte Åkessons utsagor i Aftonbladet samt SVTs Debatt. Lärarkandidaten i grönrandig tröja, blont normallångt hår och glasögon återgav att om tio till femton år är muslimerna i majoritet i Malmö. Det säger sunt förnuft. Lärarkandidaten tyckte att Åkesson hade helt fel.

Hans mörkhårige manlige studiekamrat inflikade att alla muslimer förökar sig. Om sextio år är de i majoritet.

Därefter refererade de båda till en artikel i Göteborgsposten.

Den förste blonde killen sa att det hela började med att Sverigedemokraterna ville annonsera i Aftonbladet. Redaktionen för den tidningen svarade med att erbjuda Sverigedemokraterna att skriva en debattartikel i stället.

Den blonde lärarkandidaten fortsatte med att säga att Jimmie Åkesson är full av bullshit. Han tillade att han tyckte att Jimmie Åkesson brukar se nazistisk ut och såg nazistisk ut i SVTs Debatt.

Den brunhårige klasskamraten svarade att i Blekinge hade Sverigedemokraterna sagt att vi har inget emot muslimer.

Därefter kom den tredje personen in i diskussionen. Hon var lite kortare, hade långt brunt hår och satt närmast fönstret på kanten till datorborden. Hon ansåg att Sverigedemokraternas uttalanden var helt sjuka.Efter diskussionen kan man undra följande:


1. Vad händer om Sverigedemokraterna får rätt och muslimerna är i majoritet i Malmö om tjugo år. Kommer den blonde lärarkandidaten att erkänna att han hade fel? Kommer han att se utvecklingen som ett problem eller en möjlighet?

2. Vad händer när den blonde lärarkandidaten om några år arbetar som lärare i det muslimtäta Malmö, och kanske får höra av sina muslimska elever att han ser nazistisk ut? Kanske tycker de att han liknar en Hitler Jugend? Kan han då förklara hur någon ser nazistisk ut? Eller varför han själv inte skulle se nazistisk ut om han inte vill se ut så i elevernas ögon?

3. Vad händer om någon av de tre lärarkandidaterna av muslimska elever blir kallade för svennedjävlel när de börjar arbeta som lärare? Ska de då som lärare svara att; - Ja! jag som är din lärare är en svennedjävel som numera är i trivsam minoritet i Malmö?

4. Kan någon av dessa tre lärarkandidater undervisa objektivt om Sverigedemokraterna om de blir ett riksdagsparti?


Inga kommentarer: