2009-10-13

Hälften av studievägledarna ser muslimsk extremism bland eleverna
Den danske bloggaren Snaphanen har gjort en intressant bloggpost igår, där han berättar att Köpenhamns lärare nu bland annat beordras jaga muslimska elever som samarbetar med islamister, och rapportera eleverna till säkerhetspolisen:
Snaphanen fann nyheten i Danmarks största tidning Jyllandsposten:"Lærere skal spotte ekstremister


Offentliggjort 12.10.09 kl. 22:52


34 af 63 uddannelsesvejledere i København har set tegn på radikalisering hos unge, de er i kontakt med.

En teenagedreng bruger pludselig fritiden i en læsegruppe frem for på fodboldbanen med vennerne. En anden glaner voldsvideoer på nettet og har efterhånden mere til fælles med suspekte chatprofiler end med sidekammeraten i skolen. Det er nogle af tegnene på spirende religiøs eller politisk ekstremisme, som Københavns Kommune vil ruste sine medarbejdere til at opdage og bremse hos unge mellem 14 og 20 år. Det sker delvist på baggrund af en gruppe uddannelsesvejlederes temadag om ekstremisme denne sommer.


Flere end hver anden - 34 af 63 - kunne genkende tegn på radikalisering hos de unge, de har været i kontakt med.


Hiz ut-Tahrir i 8. klasse


»Jeg har kendt indtil flere elever, som er gået ind i Hizb ut-Tahrir i 8. eller 9. klasse og sender sms'er med opfordringer til møder,« fortæller Frank Steffensen, der er klasselærer i 9. klasse på Blågård SkoleNørrebro. På gymnasiet Metropolitanskolen opsøges de muslimske elever i skolegården af hvervefolk fra den rabiate islamistiske bevægelse."


Källa, Jyllandsposten måndag 12 oktober 2009:Läs hur Danmarks Lærerforening idag tisdag 13 oktober 2009 ställer sig till de nya kraven att jaga extremister bland eleverna:


Inga kommentarer: