2009-10-16

Nytt polishus mot Rosengårds muslimerBloggen förväntar sig att alla inkvoterade invandrarpoliser nu söker tjänst i det kommande polishuset på Rosengård, så att de språkkunskaper de har i arabiska, albanska och bosniska kommer till den nytta som var meningen, när de trängde ut svenska sökande till polisutbildningen:"Rikspolisen bygger en ny polisstation i stadsdelen Rosengård.

- Det är en markering från samhällets sida att polisen inte överger Rosengård utan tvärtom satsar där, säger närpolischefen Börje Aronssson."


Källa, Sydnytt fredag 16 oktober 2009:"Stationen ska byggas vid ett grönområde på von Lingens väg cirka 200 meter från Rosengårds centrum. Närmaste grannar blir två förskolor."

"Planer fanns att placera byggnaden på Herrgården, men det valdes bort eftersom det ansågs för stökigt. Nuvarande polisstation vid Medborgarkontoret har under flera års tid utsatts för skadegörelse. Även tjänstebilar och polisers privata bilar har attackerats."

"Tidigare har det nämnts att 100 tjänster ska vara knutna till stationen."

"Stationen beräknas stå klar i slutet av 2010."


"Toftanäs får också nytt polishus

2010 ska en ny polisstation med arbetsplatser för 350-400 personer stå klar i Toftanäs. Bara polishusen i Stockholm, Göteborg och på Porslinsgatan är större. När bygget är klart stängs polisstationerna vid Värnhem och på Davidshall. Piketenheten, trafikenheten, polisens kontaktcentrum för allmänheten och länskommunikationscentralen flyttar ut. Skanska satsar 300 miljoner på bygget och hyr ut till Polismyndigheten för runt 20 miljoner om året."


Källa, Sydsvenskan fredag 16 oktober 2009:


Inga kommentarer: