2009-10-28

Islamic Center med muslimsk friskola Helsingborg

Bilden ovan:
09
2009
Billström på moskébesök i Helsingborg


"Den muslimska föreningen Aheh al-Sunnah i Helsingborg vill expandera. de siktar in sig på ett större islamiskt center. Områdena utanför Ramlösa och Gustavslund nämns som alternativ för det 10 000 kvadratmeter (drygt en och en halv fotbollsplan) stora området. Bilden föreställer Islamic Center i Malmö. Foto: Åsa Meyerkord":"HELSINGBORG. Den muslimska föreningen i Helsingborg vill lämna moskén på Rusthållsgatan och satsa på ett stort islamskt center.

Där ska det förutom en moské finnas allt från bibliotek, dagis och skola för årskurs 1-9 till frisör, butiker och restauranger med mat från Mellanöstern. Föreningen Ahel al-Sunnah hoppas kunna börja arbeta på sin vision snart."

"- Vi bygger för framtiden och ungdomarna och satsar helhjärtat på kommande generationer, för att de ska lära om islam istället för att vara på exempelvis Knutpunkten.

- Men det är ett center för alla, barnen ska ha gungor och man ska kunna grilla på sommaren."


Källa, Lokaltidningen onsdag 28 oktober 2009:"HELSINGBORG. Föreningens förslag - använd mark utanför Gustavslund eller Ramlösa. Kommunen inväntar dock en officiell ansökan innan en utredning påbörjas.

Representanter från kommunen har redan haft ett inledande möte med föreningen angående ett framtida islamskt center.

– Vi har mottagit skisser och förslag på var de kan tänka sig att centret skulle ligga, till exempel utanför Gustavslund och Ramlösa, säger exploateringsingenjör Bo Agard."


Källa, Lokaltidningen onsdag 28 oktober 2009:


Hemsida för Aheh al-Sunnah i Helsingborg:


Inga kommentarer: