2009-10-12

Spiritus Mundi ansöker om sex miljoner i bidragDet brottsbelastade Fryshuset slår nu sina påsar ihop med islamiseringsbedrägeriet Spiritus Mundi och vill ha sex nya miljoner kronor:"10:45 söndag 11 oktober 2009

Klippanprofil satsar på kultur


Musikern och Klippanprofilen Thomas Holst vill engagera sig för de unga i sin gamla hemkommun. Just nu arbetar han och organisationen Spiritus Mundi i Malmö på en ansökan om 6 miljoner i bidrag till kulturarbete i Klippan.


Spiritus Mundis ansökan om pengar ska skickas till Arvsfonden och Thomas Holst hoppas att de ska få 6 miljoner kronor att utveckla en mötesplats för unga i Klippan.
- I grunden är det ju mötet mellan ungdomarna som gör att vi vill jobba på det här sättet och musiken är vårt verktyg för att göra mötet levande och roligt, säger Thomas Holst.

Klippans kommun är man mycket positiva till initiativet. Kultur- och fritidschefen Börje Norén säger att om det här projektet går igenom så är det riktigt stort för kommunen."


Källa, Sveriges Radio Kristianstad söndag 11 oktober 2009:Lyssna till radioinslaget från 11/10 2009:"Musikern Thomas Holst, känd från Torsson där han fortfarande spelar gitarr i Wilmer X och med ett förflutet i Svenska Popfabriken och Klippanbandet Kommissarie Roy, hade funderingar på att göra något för ungdomar i sin hamla hemort.

Samma tankar fanns hos Alan Ali, som arbetar för Fryshuset i Malmö och flera gånger föreläst på skolor i Klippan.

Båda har haft regelbundna kontakter med sin gamla hemkommun och har aldrig kapat banden.

Nu har idéerna börjat ta form och en ansökan om pengar ska skickas till Arvsfonden. Går ansökan igenom är tanken att det praktiska arbetet ska börja i augusti 2010. Thomas Holst arbetar på organisationen Spiritus Mundi i Malmö som är inriktad på ungdom och skapande av mötesplatser. I Sågen vill man ha musikverkstad för högstadieungdomar.

Alan Ali tänker arbeta med att stärka ungdomar som inte är förankrade i någon fritidssysselsättning."

"En styrgrupp har tillsatts där de verksamma i Sågen, kommunen, och de som driver projekten är representerade."


Källa, Helsingborgs Dagblad söndag 11 oktober 2009:


Inga kommentarer: