2009-10-26

Dags för rättegång mot Islamic CenterBloggen Muslimska Friskolan fick ett mejl av redaktionen för bloggen Fria Nyheter:"Följande mål kan ha stort intresse...

Tisdag 27 oktober 2009, Malmö Tingsrätt, sal 13 klockan 09

B 2505-09, Huvudförhandling

Ekobrottsmyndigheten, Första ekobrottskammaren i Malmö mot Bejzat Becirov

angående grovt bokföringsbrott

Hälsningar
Fria Nyheter Syd"Bloggen tackar för tipset. Sprider detta som en bloggpost för alla som är intresserade. Bloggen Muslimska Friskolan kommer om det är möjligt att besöka rättegången för att se showen.


Enligt uppgifter från Islamic Centers personal ser Becirov fram emot rättegången. Antagligen för att det sannolikt endast blir böter som påföljd. Efter rättegången och eventuella böter som betalas är det fritt fram för Becirov att fortsätta som VD för moskén vid Islamic Center i Malmö.

Att Malmö stad, Svenska kyrkan och andra samarbetspartners inte håller rättegången emot Becirov har vi redan sett flera exempel på. Trots känt åtal och utsatt rättegång fortsätter samarbetspartnerna att strömma till Islamic Center för att delta i olika evenemang. De resonerar som så, att Islamic Center är mer än bara Becirov. I deras ögon saknar rättegången betydelse för samarbete.

Så efter tisdag är den lyckligaste personen Becirov själv, för då är rättegången över. De böter som ska betalas in vid fällande dom understiger kraftigt alla de vinster som Islamic Center dragit in och lagt undan på grund av bristande bokföring. En ren vinstaffär alltså.

Just nu är det höstlov i skolorna. De flesta lärare har konferens de två första dagarna idag och imorgon och är lediga onsdag- fredag. Konferenserna brukar vara halvdagar. Men om den muslimska friskolan Ögårdsskolans personal inte har konferens just klockan 9 i morgon bitti, kommer säkert många i Ögårdsskolans personal att vara åskådare. De vill naturligtvis höra sin rektor Bejzat Becirov förklara varför Ögårdsskolans ekonomi blandats ihop med moskéns.

Inga kommentarer: