2009-10-24

Kyrkans reklam för Islamic CenterSvenska kyrkan deltog för något år sedan en interreligiös bön på Stortorget i Malmö. I text och bild är den förevigad hos Svenska kyrkan som gör reklam för Islamic Center, Koranen samt Spiritus Mundi som alla ingick:"Stortorget i Malmö är fullt av människor. Måsarna seglar över den molniga himlen, men regndropparna väntar med att falla. Längst fram på torget finns en scen klädd med röda affischer.

På den står religiösa ledare från Malmö buddhistcentrum, Islamic center, Judiska församlingen, Katolska kyrkan, Makedoniska ortodoxa kyrkan, Svenska missionskyrkan och Svenska kyrkan och förklarar sin kärlek till Malmö.

Initiativet till den interreligiösa bönen kommer från biskop Antje Jackelén och är en del av hennes besök eller visitation i Malmö. Kyrka i mångfaldens Malmö är temat och en visitation innebär att biskopen möter församlingar för att bli informerad och ge inspiration."

"I gudstjänsten läses texter ur de olika religionernas heliga skrifter; Sutta Nipâta ur Pali-Kanon, Tora, Nya testamentet och Koranen.

Imamen Junus Latifov läser ur gudstjänstagendan.

Musiken av Brandkårens musikkår och Spiritus Mundi avlöser textpartierna och när psalmen Den blomstertid nu kommer sjunger alla på scenen och torget med."

"Falah Sabbar.

- I Spiritus mundi ingår musiker med många olika nationaliteter. Var och en bidrar med sitt och alla har något att göra. Vi är likvärdiga. Det ger varma känslor att vara med vid en sådan här bön över religionsgränserna. Spiritus Mundi startade som ett projekt för tio år sedan. Idag är vi tio personer som arbetar med bandet. Vi blir fler och fler.

Falah Sabbar, musiker och sångare i Spiritus Mundi."


Källa, Lunds stift i Svenska kyrkan:


Inga kommentarer: