2009-10-29

Sydsvenskan hotar bloggen Muslimska Friskolan"Brott mot upphovsrätten‏

Från:
Hermod Pedersen (hermod.pedersen@sydsvenskan.se
)

Skickat:
den 28 oktober 2009 14:21:16


Hej, "Roger"

Du har än en gång överträtt reglerna för upphovsrätten. Denna gång genom att publicera den fullständiga texten av min och Sydsvenskans upphovsrättsskyddade text "Tufft år för Islamic Center" på din blogg kl 0043 den 28 oktober 2009.

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/
För din information har vi gjort en anmälan om upphovsrättsintrånget till sajtägaren Blogger/Google. För att undvika ytterligare åtgärder uppmanas du att snarast ta bort det upphovsrättsskyddade materialet från din blogg

----------------------------------------------------

Hermod Pedersen
journalist, Sydsvenskans Malmöredaktion
Tel: 040-28 24 02Svar från bloggen Muslimska Friskolan till Sydsvenskan och Hermod Pedersen:

Vad bloggen kan se rör det sig om följande bloggpost:


Bloggposten citerar från Pedersens internetartikel med rubriken Islamic centers chef i rätten:


Tufft år för Islamic Center är endast en underrubrik eller en faktaruta som tillhör hela artikeln som har en enda webbadress och en helt annan ännu större rubrik. Den utgör en tredjedel.


Citatet från den artikeln som finns på bloggen utgör alltså cirka en tredjedel av artikeln. Vad bloggen känner till är det inte mot upphovsrättslagen att citera. Bloggen har frågat en journalist som är jurist hur mycket av en artikel man får citera. Juristen svarade att det finns inga exakta regler för det, men det får inte vara hela eller en majoritet av artikeln.


Bloggen vet inte om juristen eller Pedersen har rätt. Men Hermod Pedersen ombeds mejla tillbaka och förklara hur stor del av en artikel som får citeras, om det måste vara mindre än en tredjedel? Eller om faktarutor har särskilda regler? Varför har faktarutan då ingen egen webbadress om den utgör en egen text? Pedersen påstår även att bloggen bryter mot upphovsrättslagen på fler ställen. Pedersen ombeds därför även att förklara exakt i vilken bloggpost, eftersom det inte framkommer av Pedersens mejl.


Det verkar mer som om ni är sura och vill ge igen för följande bloggpost:


Uppdatering lunchtid torsdag 29 oktober 2009:

Inga kommentarer: