2009-10-19

Islamic Center kränkt av Sverigedemokraterna


"Islam är det största utländska hotet mot Sverige sedan andra världskriget, skriver Sverigedemokraternas partiledare i en debattartikel. Professor Jan Hjärpe befarar att inlägget kan leda till våldshandlingar mot muslimer."

"Enligt Jimmie Åkesson är dagens "mångkulturella svenska maktelit totalt blind för farorna med islam". Han påstår bland annat att ett tiotal muslimska terrororganisationer finns etablerade i landet.

Säpo ställer sig frågande till det påståendet.

- Vi vet inte riktigt vad han menar. Terror enligt vilken definition då? FN:s? EU:s? eller USA:s? På vilket sätt etablerade? Att de har kontor här? För övrigt använder vi inte terminologin muslimska terrororganisationer. Möjligen våldsbenägna islamistiska. Men det låter litet mycket, säger Säpos pressekreterare Patrik Peter till TT."


Källa, SVT Sydnytt måndag 19 oktober 2009:Nyheten toppade Sydnytts 19.15-sändning 19/10 2009. Det som inte framgår av texten, men som fanns med i TV-inslaget var en intervju med Bejzats Becirov som är VD för Islamic Center. Sydnytt zoomar in moskén i Malmö flera gånger och berättar att på Islamic Center känner man sig kränkt av Sverigedemokraternas uttalande. Becirov intervjuas framför den muslimska friskolan Ögårdsskolans matsal. I bakgrunden syns en lekställning. Man får även se hur det ser ut inne i moskén.
Sydnytt säger att på Islamic Center är man knappast förvånade. Däremot känner man sig kränkta och bedrövade. Becirov själv berättar att han är ledsen. Han påstår att Sverigedemokraterna har rätt att säga vad de vill. Men han tillägger att han anser att Sverigedemokraterna i sin kritik av muslimer utnyttjar de svagaste.
Därefter intervjuas Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som säger, att med enkel matematik och sunt förnuft kan man räkna ut att muslimerna snart är i majoritet i Malmö.


Återse klippet om Islamic Center på denna länk i SVT Play:
I
I
I
Det mest intressanta är när BRÅ motsäger sig själva när de intervjuas:
I
I
"Åkesson hävdar också att Sverige har flest våldtäkter i Europa och att muslimska män är kraftigt överrepresenterade bland förövarna. I det första fallet stödjer han sig på en EU-rapport från i våras som jämförde 11 EU-länder.
Men enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ) går det inte att bedöma och jämföra de faktiska nivåerna av våldtäkt mellan länderna genom att jämföra antalet polisanmälda brott.

Sverige har en mycket vid definition av vad som är våldtäkt och registrerar alla fall som kan misstänkas vara våldtäkt men som senare visar sig vara annat sexualbrott eller inget brott alls.
En undersökning från 2005 visade en överrepresentation bland utländska män, både bland offer och förövare när det gäller olika våldsbrott. Men den sade ingenting om religiös tillhörighet, bara utländsk härkomst."
I
Källa, SVT Sydnytt 19/10 2009:
I
I
I
Jämför med följande:
I
I
"Enligt en ännu icke publicerad rapport från Brottsförebygganderådet, Brå, är män med utländsk bakgrund överrepresenterade i gruppen misstänkta våldtäktmän. Det är drygt fyra gånger vanligare att en känd gärningsman är född utrikes, jämfört med personer som är födda i Sverige.

Så har det sett ut länge, enligt Peter Martens, statistiker på Brå. Han påpekar att det dock handlar om gruppen utpekade gärningsmän. Att de pekats ut betyder inte att de senare blivit dömda.
Den senaste rapporten kom 1996 och visade att medborgare från Algeriet, Libyen, Marocko och Tunisien dominerade gruppen misstänkta män. Mönstret i den nya rapporten är detsamma."
I
Källa, Dagens Nyheter 5 november 2005:
I
I
Vilken religion har männen från Algeriet, Libyen, Marocko och Tunisien?
I
I
Läs hur Svenska Dagbladet idag 19/10 2009 försöker använda BRÅs statistik:

Inga kommentarer: