2009-10-14

Islamic Center svarar inte Judiska församlingenTrots att Judiska församlingen gästade Islamic Centers moské vid den interreligiösa dialogen 1 oktober 2009, verkar inte Islamic Center vilja besöka Judiska församlingen när den idag 14/10 2009 ska återinviga sitt kapell i Malmö. Man kan undra varför Islamic Center inte vill delta i en manifestation mot antisemitism?"2009-10-13 23:00 MALMÖ


Judiska församlingen räknar med en bred uppslutning till onsdagens återinvigning av församlingens kapell efter vinterns attentat. Samtliga fullmäktigepartier och samtliga större religiösa samfund är representerade vid ceremonin som blir en manifestation mot antisemitism.


Det var januari i år, i samband med Israels angrepp mot Gaza, som judiska fastigheter i Skåne utsattes för en rad attentat. Det började med en brandbomb mot synagogan i Helsingborg den 2 januari. Den släcktes och orsakade ingen större skada. Tre dagar senare eldhärjades judiska samfundets lokaler i Helsingborg sedan något kastat in en brandbomb.Samma natt kastades en brandbomb mot kapellet på judiska begravningsplatsen i Malmö. Men skadorna blev begränsade. Den 13 januari blev däremot skadorna omfattande sedan en ny brandbomb kastats in."


"Inbjudan har bland annat gått ut till fullmäktigepartierna i Malmö.


– Alla kommer, och det kommer också representanter från alla samfund från de större religionerna i Malmö. Det är bara Islamic Center som inte svarat.


Men Fredrik Sieradzki räknade med ett besked även från Islamic Center under tisdagseftermiddagen.


– Det kommer också representanter från judiska församlingarna i Köpenhamn och Helsingfors."Källa, Skånska Dagbladet tisdag 13 oktober 2009:


Inga kommentarer: