2007-11-13

Flippa med polisen


För att lugna stämningen i den ökända stadsdelen bestämde sig polisen för att besöka olika skolor runt och i den ökända stadsdelen. Polisen ville visa upp att de fanns och låta skolungdomar hälsa på sin närpolis. Polisen kom även till den muslimska friskolan som har låg- och mellanstadium. Där hände följande:


Barnen på den muslimska friskolan rusade rakt mot polisbilen när den parkerade på skolgården. De började skjuta fotbollar mot poliserna. En elev uppmanade sina skolkamrater att gå fram och flippa med polisen. De sa att ingen gillar polisen men att de gillar att flippa med polisen. Den ene polismannen gick in i skolan medan den andre tvingades stanna kvar och vakta polisbilen mot skolbarnen. Det hjälpte inte. Några elever la sig på polisbilens motorhuv rakt framför polismannen. Han sa ifrån vänligt och bestämt:
- Sånt tycker vi inte om.


Det syntes tydligt på polismannen att han inte tyckte om att vara där. Hans mungipor var nere och han stod i försvarsställning med armarna i kors. Skolbarnen fortsatte att springa runt honom och polisbilen. Han hade som närpolis fått order om att åka till skolan för att skapa goda relationer. Men polismannen vid polisbilen tröttnade på de otrevliga skolbarnen och lämnade polisbilen för att gå in i skolbyggnaden och slippa ha dem runt sig.


Inga kommentarer: