2007-11-22

Är islam förenlig med demokrati?Sydsvenskan har idag torsdag 22/11 2007 en annons på sidan 7 i del C under malmösidorna. Där står så här med annonsen citerad i sin helhet:


"ÄR ISLAM FÖRENLIG MED DEMOKRATI?

Inbjudan till föreläsning och dialog om islam med den islamiske akademikern
ADLY ABUHAJAR

Mötesordförande
PERCY LIEDHOLM

Publikens frågor besvaras under mötet.

Måndagen den 26 november 2007 kl 14.15-15.45
Tekniska Muséets hörsal, Malmöhusvägen 7, Malmö.

Entrén (till vänster om huvudentrén) öppnas 13.45
Mötet direktsänds på närradio, Malmö 90,2.

Arrangör: Skånepartiet-Malmö, tel 040-12 02 12"


Vem är då Adly Abu Hajar? Sydsvenskan har i sin artikelserie beskrivit hur denne moderatpolitiker aktivt bekämpar islamism. Som imam håller han studiecirklar för unga muslimer i ett möbellager i en källare i stadsdelen Nydala i Malmö:Rosengårdspolitikern Adly Abu Hajar har även en egen hemsida hos Malmö stads förtroendemannaregister med kontaktuppgifter:På Malmö högskola har Adly Abu Hajar tidigare hållit en föreläsning där han som avhoppad från islamistiska Islamiska Kulturföreningen varnat för dess extrema salafistiska inriktning:Den här bloggen vill uppmana klasslärare i årskurs 6 i Malmös tre muslimska friskolor att besöka föreläsningen och låta sina elever ställa frågor till imamen. Eftersom eleverna runt årskurs 6 läser om demokrati i SO och i sina muslimska friskolor ständigt undervisas i islamologi, kan det vara intressant för eleverna att höra om islam är förenligt med demokrati. De tre muslimska friskolorna i Malmö är:

1. Al-Salamahskolan: http://www.alsalamahskolan.com/

2. Ögårdsskolan: http://www.ogardsskolan.se/

3. Malmö friskola: http://www.malmofriskola.se/


Ni klasslärare i årskurs 6 har för den kommunala skolpengen fått avsatta medel som ska räcka även till studiebesök. Så ni har råd att ta er dit med buss. Två av de muslimska friskolorna i Malmö har dessutom egna bussar med egna anställda busschaufförer som skjutsar elever med lärare dit de vill. Om ni trots allt av påtryckningsskäl vägrar bevista den här föreläsningen där era elever får möjlighet att ställa frågor om islam och demokrati, så låt åtminstone era elever lyssna på direktsändningen i närradion!

Inga kommentarer: