2007-11-22

På besök hos Ahmed Abu LabanDen unge helskånske studenten läste kursen islamologi i Lund. I kursen ingick att de studerande tillsammans med islamologiläraren åkte till Köpenhamn. Där besöktes den välkände imamen Ahmed Abu Laban som framhölls som ett föredöme. Några få år senare var den danska muhammedkrisen igång där ambassader sattes i brand och nordiska intressen hotades av den muslimska världen. Bakom den danska muhammedkrisen stod Ahmed Abu Laban som eldat upp hatet mot Danmark genom att resa runt i arabvärlden och visa upp muhammedkarikatyrer som ingen muslim i Danmark reagerat på när de först publicerats i Jyllansposten. För att få ytterligare fart i provokationerna hade Abu Laban också med sig en del falska muhammedkarikatyrer som Jyllandsposten inte alls publicerat, där profeten Muhammed framställdes som en gris.


Sydsvenskan har beskrivit i sin artikelserie om islamism hur Ahmed Abu Laban bar sig åt:Abu Labans plan var att få till stånd en konflikt mellan den islamiska världen och västvärlden. Orsaken var att Abu Laban ingick i Muslimska Brödraskapets nätverk. Det är en föregångare till Al-Quaida med samma mål att genom våldsdåd underkuva allt som står ivägen för deras militanta islamism. Abu Laban har också haft kopplingar och inflytande på farliga islamistiska fundamentalister i Malmö, Göteborg och Örebro. Polisen kartlade hans kopplingar till islamister i Sverige. Svenska islamister besökte han regelbundet innan han tacksamt nog avled i februari 2007.


Den unge studenten fick också med sina kurskamrater i islamologi besöka en stor moské och träffa dess VD. Efter att VDn pratat med studenten där han berättade om sina studier i islamologi, tyckte moskéns VD att grabben verkade ha rätt inställning till islam. Han erbjöd honom arbete som klasslärare på den muslimska friskola som VDn också var rektor för. Att studenten inte var behörig klasslärare brydde sig rektorn/VDn inte om. Det viktiga var att han läst islamologi. Motivet för studenten att ta jobbet som obehörig klasslärare var att han behövde ett jobb efter sina studier för att inte vara arbetslös.


Studenten flyttade till staden där den muslimska friskolan och moskén ligger och har blivit fast anställd på den muslimska friskolan. Skolverket har invänt mot att den muslimska friskolan använder obehöriga lärare, men han får ändå vara kvar år efter år. Med sitt fasta jobb, familj och lojalitet mot moskén och den muslimska friskolan är han en perfekt underkastad i rektorns imperium.

Inga kommentarer: