2007-11-19

Sparkad i ansiktetSkoldagen hade just börjat på den muslimska friskolan. Endast 5 minuter in på lektionen blev en kille och en tjej osams på mellanstadiet. Då reser sig killen från sin bänk och rusar rakt fram mot flickan. Med sina kängor på fötterna riktar han en spark och träffar flickan rakt i ansiktet. Han hade då tagit sats och hävt sig med armarna på två bänkar så att han med full kraft kunde träffa hennes ansikte med skoklacken.


Flickan började storgråta och sprang rakt in till skolledningen. Hon kom tillbaka och läraren och en tjejkompis tog hand om henne. Vid spegeln på toaletten sågs så småningom ett rejält blåmärke framträda runt ögat. Pojken skyllde på att flickan skulle ha retat henne. Därför sparkade han henne i ansiktet under lektionstid.


Flickan lånade en mobiltelefon och ringde sin pappa. Han kom snabbt till skolan och var rasande. Han tog flickan ur klassen. Sedan gick han in i ett annat klassrum och ryckte ut sin son därifrån. Tillsammans med sina barn lämnade han skolan.


Eftermälet bestod av att pojken fick gå hem. Han hade gångavstånd hem och ingen förälder kontaktades om vad han gjort. Första lektionen för dagen var över på den muslimska friskolan.

Inga kommentarer: