2007-11-28

Mellanstadieeleverna porrsurfar


Den muslimska friskolans morgonmöte tog upp att mellanstadieeleverna laddar ner porr på datorerna. Skolan är en F - 6-skola, så eleverna som laddar ner porren är högst 12-13 år. Skolledaren tog upp det som ett stort problem, eftersom alla klasserna från 1:an till 6:an använder datorerna utan lösenord. Dataläraren på skolan som också är imam sa på morgonmötet att han sagt åt eleverna att det är haram (förbjudet) enligt islam med porr.


De yngre eleverna som använder samma datorer hade blivit upprörda när de såg bilderna som fanns i datorerna. Flera lärare hade sett elever som laddat ner porrbilder från Internet på skolans datorer. En manlig lärare på morgonmötet tyckte dock att det inte var så farligt om elever laddar ner porr, utan det fanns värre saker som rasistiska nerladdningar.


Det kan tyckas som dubbelmoral när muslimska flickor på mellanstadiet och uppåt i åldrarna uppmuntras ha slöja på sig för att dölja håret, samtidigt som muslimska pojkar på mellanstadiet laddar ner porrbilder med nakna kvinnor på skolans datorer.


Inga kommentarer: