2007-11-30

Muslimer bör tacka kristdemokraterI går 29/11 skrev Smålandsposten som nyhet att muslimerna bör tacka kristdemokraterna för att de får ha muslimska friskolor. Hela artikeln i SMP citeras:

"En ny allians

Torsdag 29 nov 2007, 13:50

Snubblade in på en artikel i tidningen Dagen, där Omar Mustafa, talesperson för Sveriges Unga Muslimer intervjuas:

I det senaste riksdagsvalet gjorde flera av mina muslimska vänner test för att se vilket parti de låg närmast. Alla fick kristdemokraterna till svar. Vilket var det sista parti de kunde tänka sig att rösta på.

Egentligen är det inte så konstigt. Omar Mustafas vänners motvilja mot kristdemokraterna har högst troligt en sociologisk förklaring – de har svårt att identifiera sig med de och det kristna i kristdemokraterna. Samtidigt, vilket testet utvisar, så tilltalas de av partiets värderingar. Eller kanske för att det finns värden att relatera till överhuvudtaget?

Det är till exempel kristdemokraterna Sveriges muslimer kan tacka för att det finns möjligheter att starta friskolor, även för religiösa huvudmän."


Källa:


Jämför Smålandspostens artikel med bloggen Muslimska friskolans bloggpost "Helig allians" skriven 27/11, två dagar innan Smålandspostens artikel och twinglad till tidningen Dagen:


Här är originalartikeln till tidningen Dagen 27/11:


Inga kommentarer: