2007-11-17

USA-hat på skolan


I den muslimska friskolan går en elev på mellanstadiet genom korridoren med pengar från klassens kakbakning. Han ska lägga pengarna till klasskassan som ska finansiera en utflykt. Då dyker en mellanstadieelev från en annan klass upp och sliter pengarna ur handen på honom. Sedan springer han iväg med pengarna han rånat sin skolkamrat på.


Den här muslimska friskolan liknar ingen skola längre. Den liknar ett ghetto. Som utrikesminister Carl Bildt brukar beskriva Rosengård, att där råder social desperation, så är det också på den muslimska friskolan. Fattigdomen bland de invandrade familjerna i de ökända miljonprogrammen leder till att skolbarnen rånar varandra.


Fattigdom och rån kombineras med att många mellanstadieelever på den muslimska friskolan hatar USA, innan de ens förstår politik. De uttrycker det öppet i klassrumsdiskussioner och på raster. Även en del flickor hatar USA. Den av eleverna som inte hatar USA ses som avvikande. Sammantaget leder detta utanförskap till en krutdurk och en grogrund för hat mot allt som står i deras väg. Om någon skulle vilja värva dessa pojkar när de blir tonåringar till islamistiska nätverk, så lär de inte få svårt att få napp.
Var hamnar alla saker som stjäls i Malmö? Saker som stjäls av människor i social desperation måste ju säljas för pengar, så att de kommer ur sin sociala desperation. Läs bara Sydsvenskan idag om knivskärning på prylmarknad. Den här prylmarknaden på Västra Hindbyvägen i Malmö säljer massor av stöldgods. Varje onsdageftermiddag och varje lördag. Men det går inte för polisen att urskilja vilket som är stöldgods och vilket som är, ja var kan sakerna komma ifrån?
Farbror Blå måste regelbundet komma dit civilklädd för att spionera på eländet. Vem tar kniv med sig dit? Någon annan i social desperation? Besök gärna denna prylmarknad och försök lista ut varför alla nya prylar som säljs där kostar hälften så mycket som i affärerna. De flesta av försäljarna kommer från Malmös miljonprogram. Här återfinns flera föräldrar som satt sina barn i muslimska friskolor.
Sydsvenskan 17/11 2007:


Lennart Berntson på Svenska Dagbladet recenserade 9 november 2007 boken Extremister. Boken är skriven av Magnus Sandelin och utgiven på DN Bokförlag. Så här skriver Berntson i sin recension, vilket kan förklara att elever på den muslimska friskolan inte får någon motbild:


"Det är riktigt att de extremistiska våldsverkarna utgör en liten grupp, men när de trots detta utgör ett hotfullt problem beror det på att – främst – vänsterextremismen och islamismen är ”inbäddade” i det etablerade svenska samhället. Deras motiv förädlas i medier och i forskningsvärlden till uttryck för kritiskt samhällsengagemang eller ses som svar på utanförskap och diskriminering. När extremisternas demonstrationer urartar i vandalism och övergrepp lägger vänstern i medierna skulden på polis och myndigheter för provokativt eller aggressivt agerande. Och till den islamistiska antisemitismen – och i dess skugga också den vänsterextrema ”antisionismen” – intar det etablerade politiska och mediala Sverige en förstående för att inte säga uppmuntrande hållning."

Källa:


Inga kommentarer: