2007-11-27

Misshandel på ÖgårdsskolanSydsvenskans malmöreporter Anders Ljungberg avslöjar idag 27/11 ännu en allvarlig incident om den muslimska friskolan Ögårdsskolan i Malmö:


En busschaufför har dömts för misshandel av en 12-årig flicka. Biträdande rektor Ann-Louise Wallner skrev ett intyg som gjorde att busschauffören slapp böter. Hon signerade det. Idag slingrar hon sig igen och säger att hon inte alls skrev intyget utan skyller på en annan lärare. Rektorn Bejzat Becirov verkar vara lika vilsen. Han är rektor för Ögårdsskolan och VD för moskén vid Islamic Center. Rektor Becirov låter den misshandelsdömde busschauffören fortsätta köra skolbarn på Ögårdsskolan. I lördags avslöjade Sydsvenskan att ännu en misshandelsdömd arbetar på skolan. Alltså arbetar det för tillfället två stycken personer dömda för misshandel av barn på Ögårdsskolan.


Det verkar vara lite väl många misshandelshistorier på sistone som vaskats fram om Ögårdsskolan. I flera myndighetskretsar är Anders Ljungberg sedd som den för tillfället bäst grävande reportern i ämnet Islamic Center och Ögårdsskolan. Bakom hans arbete ligger noggranna undersökningar av dokument. Hoppas att personer som känner till fler missförhållanden på den muslimska friskolan Ögårdsskolan tipsar honom på malmöredaktionens telefonnummer: 040-282400.


Tills dess ges här ett smakprov på höstens nyheter han och andra grävt fram om Ögårdsskolan:


Så här ser nyhetsskörden ut om Islamic Center:


Inga kommentarer: