2007-11-14

Muslimsk rektor i bråk om omskärelseI dagens Radio Malmöhus intervjuas den muslimska friskolan Ögårdsskolans rektor, Bejzat Becirov. Han är även VD för moskén vid Islamic Center där skolan ligger i Malmö. I lokaler vid Ögårdsskolan finns ett rum för omskärelse som socialstyrelsen nu kritiserat och därför stoppat omskärelse där. Becirov kallar socialstyrelsens utredning för en löjlig diskussion. Citerar nedan Radio Malmöhus inslag:


"12:20 onsdag 14 november 2007

Islamic center tillbakavisar kritik

På Islamic center tillbakavisar man kritiken från socialstyrelsen när det gäller omskärelse av pojkar. Sedan i somras genomförs inga ingrepp eftersom man inte ännu hittat en ersättare till den läkare som då ansågs göra ett bristfälligt jobb.

Lyssna genom att trycka på länken:
Betjat Bekirov, ordförande i Islamic center

Men nu menar socialstyrelsen att det finns flera andra brister vid omskärelserna. Det är något som Bejzat Becirov ordförande vid Islamic center inte förstår.

– Vi har en ny apparat till sterilisering av instrument. Lokalen är ny och modern och hygienen bra. Informationen är både muntlig och skriftlig. Kanske har någon fått en mindre inflammation, men detta är en löjlig diskussion, säger Betjat Bekirov, ordförande i Islamic center."


Källa Sveriges Radio Malmöhus 14/11 2007:


Så här har Sveriges Radios P1 Kaliber skrivit igår på sin sida om Becirov och TT-nyheten:


22 oktober 2006 avslöjade Kaliber i P1 affärerna runt omskärelse:


Sveriges Televisions program Uppdrag Gransknings reportage om omskärelse, Lögner och skalpeller:


Sydsvenskan har i flera artiklar avslöjat hur den anmälde omskärelseläkaren Hazim al-Ansari fått härja på Islamic Center i Malmö:
http://sydsvenskan.se/skane/article271826.ece


Riksdagsmotion om omskärelse där Islamic Center nämns som varnande exempel:
http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GU02So365


Utförlig redovisning om varför omskärelse utförs inom islam:
http://www.missionislam.com/health/circumcisionislam.html


Uppdatering 15/11:

Sydsvenskan skriver natten mellan 14/15 november på sin webbsida rektor Becirovs kommentarer till omskärelserna. Becirov framstår som allt mer förvirrad i sin ansvarsroll:
http://sydsvenskan.se/malmo/article280034.ece

Inga kommentarer: